RADIONICA O SAMOPOUZDANJU ŽENA SA INVALIDITETOM Stojšić Petković: Ako prihvatite svoj invaliditet i sebe ne posmatrate kao da ste bolesna osoba, može kvalitetno da se živi! FOTO i VIDEO

14:26

27.06.2023

Podeli vest:

printscreen/Pink TV

U renoviranim prostorijama Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom održana je radionica o samopouzdanju žena sa invaliditetom.

Tatjana Stojšić Petković, predsednica NOOIS-a, je u kolicima od sedme godine, a drugima pomaže da ne izgube viziju života. Za nju prepreke ne postoje.

printscreen/Pink TV

– Ako prihvatite svoj invaliditet i ne idete iz medicinskog modela da sebe posmatrate kao da ste bolesna osoba, nego da sa invaliditetom može kvalitetno da se živi, onda je moguće. Ono što je najvažnije je obrazovanje koje sam ja redovno završila – rekla je Tatjana koja danas radi na osnaživanju osoba sa invaliditetom kroz radionice na kojima je redovan predavač.

Tatjana je rekla da i ona mora da radi na svom samopouzdanju svaki dan. Zajedno na tome sa njom radi i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

printscreen/Pink TV

Pomoćnik ministra Biljana Barošević kaže da je osmeh, jednakost u društvu i Srbija bez barijera ono što ministarstvo smatra uspehom.

– Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa ministrom Selakovićem pokrenulo je kampanju ZAPOSLI OSI. Svakodnevno radimo na tome – navela je Barošević.

printscreen/Pink TV

Kako kaže, ministarstvo zajedno sa lokalnim samoupravama gradi Srbiju bez barijera.

 

(Pančevac/Pink.rs)

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVENA OPŠTINA OPOVO: Prikupljanje priloga za obnovu kupole hrama

GORUĆI EKOLOŠKI PROBLEM Reka Drina postaje potencijalna ekološka bomba! Hiljade kubika smeća rekom stiže do Višegrada i stvara plutajuću deponiju! FOTO i VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.