NOVA ODLUKA SUDA: Produžen pritvor ocu dečaka ubice iz „Ribnikara“

11:32

30.06.2023

Podeli vest:

Foto: bg.vi.sud.rs

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je doneo rešenje kojim je ocu dečaka ubice iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ produžio pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 30 dana.

– Pritvor je prema okrivljenom produžen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je okrivljeni osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom se, kako se dodaje, na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti.

– Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja – navedeno je iz Višeg suda u Beogradu.

Otac trinaestogodišnjeg dečaka koji je 3. maja u osnovnoj školi ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i od tada je u pritvoru.

SMENJENA UPRAVA ŠKOLE VLADISLAV RIBNIKAR: Postavljen je privremeni organ upravljanja od 5 članova

MAJKA I SESTRA POČINIOCA MASOVNOG UBISTVA U RIBNIKARU POKUŠALE DA ODU IZ ZEMLJE: Zaustavljene na graničnom prelazu ka S. Makedoniji

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.