KULTURNO LETO U PANČEVU: Koncert Olega Kirijeva ispred Narodnog muzeja

13:00

10.07.2023

Podeli vest:

U okviru Kulturnog leta u Pančevu nastupiće Oleg Kirijev, u utorak, 11. jula od 20 sati na platou ispred Narodnog muzeja Pančevo.

Oleg Кirejev, svetski priznati saksofonista, prvi je ruski muzičar koji je ukombinovao etno-džez motive sa baškirskim narodnim instrumentima.

Rođen u Baškiriji, predstavlja muzičko nasleđe dve različite kulture – evropske i azijske. Pod uticajem tradicionalnog i latinoameričkog džeza, afričkih ritmova i azijske etno muzike, Oleg je stvorio autentičan stil i proslavio se sviranjem različitih muzičkih žanrova.

Njegova diskografija broji više od 15 objavljenih albuma, a nastupao je na mnogobrojnim inostranim džez festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improv Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih. Domaća publika imala je prilike da ga sluša i na Nišville jazz festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom Orlan Jazz, a početkom 2020. godine imali smo prilike da čujemo koncertni projekat Olega Kireyeva u saradnji sa Vasilom Hadžimanovim.

(Pančevac)

 

DANI VAJFERTA U PANČEVU OD 14. DO 16. JULA Znamo gde ćete biti ovog vikenda, a evo šta vas sve očekuje

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.