KREM ČORBA OD TIKVICA: Jednostavna za pripremu, gotova za manje od pola sata RECEPT
Krem čorba od tikvica pravi je izbor za letnje dane. Vrlo je lagana i osvežavajuća, a jednostavno se pravi. Napomenućemo da je čorba posna, te će biti odličan izbor za vreme posta.
Sastojci potrbi za čorbu:
- 2 manje tikvice
- 1 glavica crnog luka
- 1 – 2 šargarepe, po želji
- 1 kašika suvog začina
- 50 ml ulja ( ukoliko je post na vodi izuzmete )
- 1 kašika brašna
- malo soli i bibera
Priprema:
U šerpu sipati ulje i staviti na manju temperaturu da se zagreje. Luk sitno iseckati i dodati u ulje, nakon toga dodati iseckanu šargarepu. Sve to mešati da ne zagori. Nakon što je luk poprimio kristalnu boju, dodati suve začine i doliti čašu vode.
Tikvice očistiti i sitno iseckati, zatim ih dodati u šerpu. Postepeno dodavati vodu do željene količine.
Nakon što su tikvice kuvane, u manju posudicu umutiti kašiku brašna sa malo vode. Mutiti sve dok se grumuljice ne rastvore. Umućeno brašno postepeno dodavati u čorbu uz neprestano mešanje. Ostaviti da prokuva par minuta, te dodati so i biber ukoliko je potrebno.
NE PRETERUJTE S LUBENICAMA: Evo šta se dešava organizmu ako pojedete više nego što bi trebalo
(Pančevac/Stil)