MINISTAR VESIĆ: Voda i struja u nelegalnim stambenim objektima je humani čin i osnovno ljudsko pravo

16:09

17.07.2023

Podeli vest:

Ministarstvo građevine

Odbor za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Skupštine Srbije podržao je danas predlog za dopunu Zakona o ozakonjenju objekata čime će se onima koji žive u nelegalizovanim stambenim objektima koji nemaju struju i vodu biti dozvoljen priključak u skladu sa postojećim procedurama.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je da je ovo pre svega humani čin i naglasio da ni na koji način ne abolira investitora niti prejudicira na bilo koji način dalji proces ili odluke o legalizaciji objekta, odnosno stana.

„Svi oni građani koji žive u nelegalnim objektima, a nemaju rešen priključak za struju, vodu, gas, grejanje mogu da dobiju te priključke. To je neka vrsta humanitarne mere, jer pravo na vodu i struju, gas, grejanje jesu osnovno ljudsko pravo. Oni koji su gradili te objekte ne aboliraju se ni od kakve odgovornosti, i ni na koji način ne prejudicira da li će legalizacija objekta biti prihvaćena ili ne“, rekao je ministar za Tanjug.

Da podsetimo, predlog izmena Zakona o ozakonjenju objekata koji predviđa mogućnost da oni koji žive u nelegalnim objektima dobiju pravo da se legalno priključe na struju, vodu, grejanje i gas biće upućen Skupštini.

 

(Pančevac/Tanjug)

MIROVIĆ U SOMBORU: Za završetak rekonstrukcije hale „Mostonge“ obezbeđeno 123 miliona dinara

 

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE I NEZAPOSLENE: Na račune leže od 3.000€, pa sve do 50.000€, poznati svi detalji

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.