VATERPOLISTI OD 10 SATI ZA FINALE SVETSKOG PRVENSTVA I PLASMAN NA OI U PARIZU! Delfini protiv Grka za prvo finale posle 8 godina!

09:26

27.07.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: waterpolo_serbia

U polufinalu Svetskog prvenstva vaterpolisti Srbije sastaće se sa Grčkom, utakmica se igra u Fukuoki sa početkom od 10 časova po našem vremenu.

Iako je na turnir došla kao tek šesti favorit po kladionicama, Srbija je ponovo pokazala da je vaterpolo sila, plasirala se u samu završnicu Svetskog prvenstva i predstoji joj borba za titulu i plasman na Olimpijske igre u Parizu iduće godine.

Mlada generacija predvođena novim kapitenom Nikolom Jakšićem odigrala je solidno u grupnoj fazi, dok je u nokaut fazi pokazala pravo srce šampiona. U osmini finala rutinski je savladan Japan (16:10), a nakon toga je usledio duel sa favorizovanim Italijanima.

Svi su otpisivali “delfine“, nisu im davali šanse, ali srpski inat je proradio i naša reprezentacija je u fantastičnom meču obezbedila prolaz u polufinale nakon boljeg izvođena peteraca, 15:14 (11:11).

Ekipu su do pobede nosili Jakšić i Rašović, dok su se partijama istakli Radulović i iskusni Ubović koji je radio sjajan posao kako u odbrani, tako i u napadu.

Na kraju je slavu prigrabio i maestralni golman Branislav Mitrović kojeg je Uroš Stevanović posebno pohvalio.

-Imali smo fantastičnog golmana Mitrovića, koji je odličan za peterce. Znali smo da ćemo da pobedimo kada su šutevi sa pet metara odlučivali. Dobro smo počeli sa 2:0, Italija se vratila i onda se igralo gol za gol. Na kraju smo iskoristili tajm-aut i pogodili. Čestitam ekipi i nadam se da ovo nije poslednja reč na prvenstvu – izjavio je naš vidno srećni selektor nakon podviga protiv Italije.

Srbija će od 10.00 protiv Grčke igrati za plasman u prvo finale još od 2015. godine i planetarnog šampionata u Kazanju, kada je osvojila zlato. Takođe i za prvu svetsku medalju posle šest godina, jer od Budimpešte i bronze nije imala uspeha, ali i za Olimpijske igre (samo finalisti obezbeđuju direktan plasman u Pariz). Ako pritiska do sada nije bilo, srpski vaterpolisti će se sa njim sada definitivno suočiti.

Sa druge strane naći će se Grci koji igraju dosta dobar vaterpolo tokom čitavog prvenstva. Zauzeli su prvo mesto u svojoj grupi “A“ sa maksimalnih šest bodova i na taj način su se plasirali direktno u četvrtfinale gde su se susreli sa Crnom Gorom.

Tamo je viđen egal do poslednjeg minuta, a onda je bomba Dimitriosa Skumpakisa iz mrtvog ugla od stative završila u golu, dok je u narednom napadu Miroslav Perković zatresao prečku za konačnih 10:9.

Danas ćemo gledati reprizu finala Olimpijskih igara u Tokiju kada je naša “zlatna generacija“ otišla u legendu slavivši rezultatom 13:10.

 

(Pančevac/Novosti)

SRBIJA JE U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Posle peteraca savladani Italijani

HVALA NA BORBI Predsednik Vučić se zahvalio i čestitao vaterpolistima ulazak u polufinale Svetskog prvenstva! VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.