NOVO UPOZORENJE RHMZ: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, prvo na zapadu, a uveče i u ostalim delovima Srbije NAJAVLJENI OLUJNI UDARI VETRA

13:15

05.08.2023

Podeli vest:

Pixabay

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim severozapadnim vetrom zahvatilo je zapadne i jugozapadne predele Srbije, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U drugom delu dana, u svim predelima Srbije vreme će biti veoma nestabilno, pa se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode u vidu jakih pljuskova sa grmljavinom, gradom i olujnim udarima vetra.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, delovima Beograda, kao i u delovima zapadne Srbije, gde može pasti i od 40 do 70 milimetara kiše za 12 sati.

Printscreen

RHMZ je izdao meteorološko upozorenje na značajnu promenu vremena u toku današnjeg dana, a u drugoj polovini dana i na vremenske nepogode kao što su obilne padavine, grad i olujne udare vetra.

Grad Novi Sad pozvao je građane da prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda i pripreme se za najavljene vremenske nepogode, poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama, poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije MUP-a.

Na jugu i istoku Srbije još danas će biti vrlo toplo – do 35 stepeni Celzijusa.

U nedelju i početkom sledeće sedmice, u svim predelima će biti osetno hladnije. Dnevna temperatura biće ispod proseka za ovaj period godine.

(Pančevac/RTS/Tanjug)

SPREMITE SE, STIŽE PROMENA VREMENA Danas pljuskovi i grmljavina, a u nekim delovima zemlje i olujni vetar i grad

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.