DRUŠTVENO ODGOVORNA KAMPANJA NIS-a: Da se nove nade rode!

09:45

10.08.2023

Podeli vest:

NIS

Želeći da doprinese unapređenju uslova u zdravstvenim ustanovama koje se bave reproduktivnim zdravljem u našoj zemlji, kompanija NIS je podržala nabavku savremene opreme za Dom zdravlja u Kanjiži. Stoga je nedavno zdravstvena ustanova primarne zaštite u Kanjiži dobila modernu medicinsku opremu u vrednosti od pet miliona dinara, koja će ne samo olakšati rad zdravstvenih radnika već i povećati broj pregleda pacijenata za čak 70 odsto.
Nabavkom savremenog ultrazvučnog aparata sa dve sonde, dva CTG aparata, ali i dva električna ginekološka stola, prilagođena i za osobe sa invaliditetom, omogućen je kompletniji i kvalitetniji pregled svih žena, a naročito trudnica. Takođe, broj CTG pregleda trudnica povećan je za 50 odsto, čime je sveukupno unapređena efikasnost preventivnih i dijagnostičkih pregleda za stanovnike opštine Kanjiža. Ovaj projekat je realizovan putem društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno”, koji je kompanija prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode”, s ciljem da se pruži doprinos nacionalnom prioritetu – unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta.

Predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer naglasio je značaj podrške kompanije NIS i naveo kako mu je izuzetno drago da svake godine imaju zajednički cilj, kao i zajedničke projekte.
– Jako mi je drago da je svaka godina nova inovacija i zaista svake godine dobijemo veoma značajne projekte i podršku – rekao je Fejstamer.
Milan Borenović, rukovodilac pogona Severni Banat kompanije NIS, zahvalio je na mogućnosti da NIS pomogne opštini Kanjiža i njenim građanima.
– Drago nam je da je ovo već devedeset osmi projekat koji smo podržali u Kanjiži i nastavićemo podršku ovoj opštini – istakao je Borenović ovom prilikom.
Dr Karolina Đolai, direktorka Doma zdravlja Kanjiža, ukazala je na značaj donacije.
– Ovi aparati su novi za nas i značajno će poboljšati ginekološku zdravstvenu zaštitu u Kanjiži – kazala je ona.

„Zajednici zajedno”, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava jubilej – petnaest godina postojanja. Sprovodi se u trinaest partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti. Ove godine NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno” uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.
Sredstva će biti usmerena i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučnoistraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.