DA CELI SVET VIDI KAKO RADE OMOLJČANKE Udruženje žena iz Omoljice dobilo sredstva od Pokrajine da izrade svoj sajt VIDEO

09:35

24.08.2023

Podeli vest:

Printscren/TV Pančevo

Udruženje žena „Omoljčanke“ dobilo je sredstva od Pokrajine za realizaciju svog projekta „Prezentacija tradicionalnog narodnog stvaralaštva Srba u Vojvodini“. Odobrena su sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara, zahvaljući kojima će Udružnje dobiti i svoj sajt na kome će moći da predstave svoj rad.

Pokrajnski Sekretarijat za kulturu i javno informisanje rapisao je konkurs za temu očuvanja i zaštite tradicinalnog narodnog stvaralaštva Srba u Vojvodini. Udruženje žena „Omoljčanke“ kokurisalo je i dobilo sredstva u iznosu od 200 hiljada dinara, zahvaljujći kojima će moći da izrade sajt i na taj način prezentuju svoje proizvode, ali i da se povežu sa udruženima žena iz cele Srbije.

Pritnscren/TV Pančevo

„Aktivno se radi na izradi sajta u dogovoru sa programerom, kreiramo vizuelni identitet sajta na kojem će biti sve informcije vezane za naše udruženje. Gde se ono nalazi, koje proizvode pravimo, koje radionice naše udruženje organizuje za žene koje su zainteresovane za ovu vrstu rada. Tu će biti i informacije o samim zanatima. Ko poseti naš sajt dobiće informacije o tome šta je vez, šta je tkanje, šta je zlatovez, a ako se nekome budu dopali proizvodi moći će da ih i naruči“, rekla je za TV Pančevo Ana Vugrinec, PR UŽ „Omoljčanke“.

Printscreen/TV Pančevo

„Omoljčanke“ su prošle godine takođe zahvaljujući sredstvima iz Pokrajne relizovale i projekat „Važno je da se čuje tvoj glas“, kojim su želele da podstaknu žene da se uključe u rad mesnih zajednica.

Printscreen/TV Pančevo

„Projekt je bio usmeren ka ženama koje ne učestvuju u realizaciji projekata koji se pišu u MZ ili ne učestvuju u radu Mz naročiti u našim ruralnim sredinama, dok je u gradu to drugačije. Želeli smo da i podstaknemo da se uključe u rad MZ i drugih institucija u našem selu“, kaže Slavica Polić,  predsednica UŽ „Omoljčanke“.

 

Udruženje žena „Omoljčanke“ sledeće godine će obeležiti 10 godina od svog postojanja. Prema rečima Slavice Polić tokom ovog period imale su uvek podršku Grada Pančeva, MZ Omoljica, Javno komunalnog preduzeća i Doma kulture iz ovog mesta.

(Pančevac)

DA CELI SVET VIDI KAKO RADE OMOLJČANKE Udruženje žena iz Omoljice dobilo sredstva od Pokrajine da izrade svoj sajt

HITNA POMOĆ PANČEVO: U autobusu ispred stare pošte jedna osoba imala epi napad! Još jedna ispred ćevabdžbinice!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.