SRBIJA JE U ČETVRTFINALU MUNDOBASKETA Košarkaši demolirali Dominikansku Republiku i plasirali se u završnicu SP! Pala stotka!

16:06

03.09.2023

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: _kosarka_u_srcu1

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Dominikansku Republiku rezultatom 112:79(29:15, 27:20, 31:18, 26:25) i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva!

Orlovi su uništili rivala, odigrali strašnu utakmicu, a u nokaut fazi igraće protiv pobednika utakmice SAD – Litvanija.

Od prvog minuta, ma, od prve sekunde (10 nam je bilo potrebno za prvu trojku), igrali su naši momci fenomenalno. Bogdan Bogdanović i Vanja Marinković su ranim trojkama doneli ozbiljnu prednost Srbiji.

Očekivano, poenterski se na drugoj strani istakao Karl Entoni Tauns, ali sve što je on uradio nije bilo dovoljno da Dominikanska Republika isprati fantastičnog rivala.

Pored kapitena i Marinkovića, fenonemalnu ulogu imao je i Stefan Jović koji je u prvom poluvremenu u igri proveo nešto više od 13 minuta, postigao je devet poena, a upisao šest asistencija, četiri skoka i jednu ukradenu loptu.

Briljirao je i Nikola Milutinov, a odličnu odbranu igrao je Dejan Davidovac.

Nastavili su naši košarkaši u još jačem ritmu, pa Dominikanska Republika nije imala nikakve šanse da se vrati u igru. Na poluvremenu je Srbija vodila rezultatom 56:35, a na startu četvrte četvrtine je išla i na 38+.

Dominuirali su u potpunosti naši košarkaši, a možda i nije fer isticati pojedince.

Zaigrali su naši rivali na sve ili ništa, pogodili nekoliko trojki, ali ni to im nije previše pomoglo.

Bogdanović je utakmicu završio sa 20 poena, bez promašaja iz igre (4 od 4 za dva poena, 3 od 3 za tri poena), pet asistencija i tri ukradene lopte.

Odličan je bio Stefan Jović sa 12 poena, sedam asistencija, šest skokova i dve ukradene lopte, a poenterski su odličan doprinos dali Vanja Marinković (16), Nikola Milutinov (16), Filip Petrušev (14 )i Marko Gudurić (10).

 

(Pančevac/Kurir)

NEVEROVATAN PORAZ ORLOVA: Italijani ponovo bolji od Srbije, četvrtfinale pod znakom pitanja

KOŠARKAŠI PROŠLI GRUPNU FAZU NA SVETSKOM PRVENSTVU Pobedom nad Portorikom orlovi obezbedili drugu fazu takmičenja!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.