POSETITE IZLOŽBU 100 godina prvog civilnog noćnog leta u svetu, a desio se u Pančevu

10:07

05.09.2023

Podeli vest:

MIlan Šupica

Do 9. septembra u Narodonom muzeju u Pančevu otvorena je Izložba posvećena stogodišnjici prvog civilnog noćnog leta u svetu. Na dan zatvranja izložbe biće organizovano međunarodno maketarsko takmičenje pod nazivom “10. Aleksić kup”, a biće promovisna i knjiga o prvom civilnom noćnom letu u svetu koji se desio na pančevačkom aerodromu, u noći između 9. i 10. seprembra 1923. godine.

 

Milan Šupica

 

Organizator izložbe i takmičenja je Maketarski klub „Dr Vladimir Aleksić“ iz Pančeva.

 

Milan Šupica

U Muzeju su izložene makete aviona koji su leteli iz našeg grada pre jednog veka, a može da se sazna sve o ljudima i događajima koji su postali deo svetske istorije vazduhoplovstva, zašto je voz bio brži od aviona, kao i zbog čega su se čobani i piloti sporili tih davnih dana u našem gradu.

Milan Šupica

Izložbu su otvorili Marija Jević, članica Gradskog veća za kulturu i omladinu, Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja Pančevo, Grozdana Milenkov, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, Aleksandar Stojanović, predsednik Maketarskog kluba „Dr Vladimir Aleksić“, Josip Veber, predsednik Društva ljubitelja železnice i Zoran Milenović iz Maketarskog kluba Panon iz Pančeva.

(Pančevac)

NARODNI MUZEJ PANČEVO: Otvaranje izložbe posvećene stogodišnjici prvog civilnog noćnog leta u svetu 1. septembra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.