BOG NA NEBU, AVRAM NA PLEJU Momak koji je oduševio Srbiju uvek imao posebnu energiju: Aleksini drugari iz gimnazije otkrivaju kakav je to kralj FOTO

13:35

11.09.2023

Podeli vest:

RINA

Čačak – Mladić koji je na Svetskom prvenstvu u košarci oduševio naciju, Aleksa Avramović, rođen je u Čačku a svoje prve košarkaške korake napravio je u upravo u gradu na Moravi koji je i poznat po tome što je iznedrio vrhunska imena u ovom sportu. Iskren, neposredan i borben o Aleksi imaju samo reči hvale svi koji ga poznaju u njegovom rodnom Čačku. Bio je učenik Gimnazije, prirodno-matematički smer i kako kaže njegova drugarica iz odeljenja – uvek je bio poseban.

RINA

– Bio je zapravo jako sličan kao i u igri, jako energičan, zainteresovan za svaku temu i sve što se dešava. U društvu je uvek zračio pozitivnom energijom, bio je onaj pokretač u celom odeljenju. Na ekskurziji u Grčkoj je vodio celo odeljenje da pronađemo giros i pri tome izigravao turističkog vodiča jako uspešno, kao da je čitav život u Solunu, a ne prvi put u životu. Kao učenik uglavnom je bio odličan ili na granici odličnog, najviše zbog toga što mu je pažnja bila podeljena izmedju nastave i košarke kojoj je oduvek posvećivao mnogo svog vremena, kaže za RINU Katarina Smiljanić.

Ona dodaje da je celo srednje obrazovanje bio redovan đak i nije imao izostanke niti povlastice, niti ih je tražio zbog bavljenja košarkom. Uglavnom je vrlo uspešno balansirao svoje obaveze izmedju nastave i košarke. Bio je jako komunikativan i vrlo snalažljiv pa je po potrebi znao da „zagovara“ profesore, kao i da se izbori za odlaganje kontrolnog iz nekog predmeta.

– Sve vreme je Aleksa verovao u sebe i nije skrivao ambiciju da postane veliki košarkaš, pa je sa onom svojom ludačkom energijom zarazio I celo odeljenje sa tim svojim verovanjem. Toliko smo verovali u njega I njegov uspeh da smo redovno išli da ga bodrimo na utakmicama, i to sa transparentom “Bog na nebu, Avram na pleju”, kaže Katarina.

RINA

Da ga slava nije ponela i da je pre svega momak koji sa obe noge čvsrto stoji na zemlji pokazuje i činjenica da je Aleksa i dalje u kontaktu sa skoro pa celim odeljenjem.

– I danas se ponaša kao i prvi dan kad je izašao iz srednje škole. Redovno se čuje sa drugarima, a dok je bio u inostranstvu svaku priliku korostio je da dođe u Srbiju, ali i da se vidi sa školskim drugarima. Činjenica je da, kad god mu obaveze to dozvoljavaju, ne propušta druženja ekipe iz srednje škole, a neretko je on taj koji ta druženja i organizuje i časti celo društvo. Prošle godine na njegovoj svadbi bio je prisutno bezmalo pola odeljenja u koje je išao, kaže njegova drugarica iz Gimnazije.

Ona dodaje da će joj zauvek u pamćenju ostati i jedno školsko takmičenje na kom je bilo jasno da će Aleksa Avramović dostići neslućene visine.

RINA

– U četvrtom razredu srednje škole na školskom košarkaškom takmičenju ubacio je 13 trojki protivničkoj ekipi. Mi smo već tada znali ko je Aleksa, sada je saznao ceo svet, rekla je Katarina.

(Pančevac)

MRTAV PIJAN VOZIO BICIKL, PA SLETEO SA PUTA Dva vozača tokom vikenda divljala ulicama pa ih policija zaustavila EVO KOLIKO SU PROMILA ALKOHOLA IMALI U KRVI

SNIMAK NOVAKA U MAJICI S KOBIJEVIM LIKOM OBIŠLA SVET: Pozadina priče je veoma emotivna! Evo ko mu je uradio majicu za svega nekoliko dana

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.