ŠOKANTNI PORAZ ODBOJKAŠICA! Srbija izgubila od Dominikanske Republike i zakomplikovala put na Olimpijske igre!

08:33

22.09.2023

Podeli vest:

printscreen/ig: ossrb

Srpske odbojkašice doživele su prvi poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i tako je sebi prilično zakomplikovala put u Pariz.

Naše odbojkašice bile su perfektne do sada, imale četiri poraza, ali još jednom se pokazalo koliko nam Dominikanska Republika ne leži. Iako su naše devojke bile velii favorit u ovom duelu, Dominikanke su na kraju slavile 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17).

Samo u drugom setu su naše odbojkašice „ličile na sebe“ iz prethodnih duela, ali to nije bilo dovoljno da se prevaziđe loš dan, pa je stanje u grupi „A“ sada vrlo neizvesno, posebno jer Srbiju čekaju dve najteže utakmice na kvalifikacionom turniru i verovatno će biti potrebne i nad Holandijom i nad Kinom.

Srbija i Dominikanska Republika sada imaju skor 4-1, dok po 3-1 imaju Holandija i Kina, koje se sastaju nešto kasnije danas. To znači da će uoči odlučujućih duela jedna od ovih reprezentacija imati 3-2, dok vredi napomenuti i da će sa njima takođe igrati i Dominikanke – i samo dve najbolje reprezentacije idu u Pariz.

Vredi napomenuti da međusobni dueli nisu presudni, nego će se „rangirati“ pobede – one od 3:0 i 3:1 vrede tri boda, a one od 3:2 dva boda, dok se bodom „nagrađuje“ i poraz u pet setova. Ako ni tada ne bude sve bilo jasno, gledaće se set-količnik, pa ukupan broj poena…

Što se tiče poraza protiv Dominikanske republike, vredi istaći da je Tijana Bošković opet dominirala i imala je 32 poena, ali ju je pratila još samo Aleksandra Uzelac sa 12 poena. Sara Lozo je imala osam, Jovana Stevanović sedam, Maja Aleksić pet, Maja Ognjenović dva, a po jedan Bianka Buša, Slađana Mirković i Ana Bjelica.

Sledi rasplet u dva najteža meča na kvalifikacionom turniru sa Holandijom (subota, 10.00) i Kinom (nedelja, 13.30), dok će dosta zavisiti i od njihovog međusobnog duela danas.

(Pančevac/Kurir)

KVALIFIKACIJE ZA OI: Odbojkašice Srbije srušle Čehinje i došle na korak od Pariza

ODBOJKAŠICE NASTAVILE POBEDNIČKI NIZ Pobedom nad Kanadom učvrstile prvu poziciju u grupi za kvalifikacije za OI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.