ŠTRUDLA PONOVO U TRENDU Na Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini „Dolovke“ osvojile prvo mesto u kategoriji BRENDING FOTO

18:57

24.09.2023

Podeli vest:

Pančevac

U subotu, 23. septembra u izletištu Devojački bunar održan je 14. po redu Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini koji je okupio oko 170 udruženja žena, a prvo mesto u kategoriji brendinga pripalo je Udruženju žena „Dolovke“.

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini je tradicionalna manifestacija Zavoda za ravnopravnost polova koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine a povodom obeležavanja 15. oktobra – Međunarodnog dana seoskih žena, kada zemlje širom sveta različitim aktivnostima ukazuju na poseban doprinos žena na selu, na njihovu ključnu ulogu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Vojvođanska hrana po starinskim receptima

I ove godine na Sajmu stvaralaštva su bile izložene rukotvorine i proizvodi ženskih seoskih organizacija iz cele Vojvodine, a posetioci su imali priliku da probaju i tradicionalnu vojvođansku hranu pripremljenu po starinskim receptima.

Instagram/milosvucevic

Pored izložbenog dela, Sajam je bio i prodajnog karaktera tako da su žene sa sela bile u prilici da prikažu svoj rad i dobiju priznanja za svoj trud, veštine i doprinos lokalnom razvoju.

Sajam otvorio ministar Vučević

Ovogodišnji Sajam posetili su i Verica Lazić, savetnica predsednika Republike Srbije i Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane koji je svečano i otvorio manifestaciju.

Pančevac

On je istakao da je ponosan na sve žene i udruženja koja su se okupila i naglasio da su ovakve manifestacije posebno važne u eri novih tehnologija jer je reč o proizvodima u koje je uloženo mnogo emocija i ljubavi.

Ministar odbrane zahvalio je organizatorima na pozivu i istakao da osim što je ponosan na ovakve manifestacije, one mu daju i snagu i energiju.

Prvo mesto za „brending“ osvojile Dolovke

Udruženje žena Dolovke je na ovogodišnjem Sajmu stvaralaštva u Alibunaru ostvarilo izvanredan uspeh osvajanjem prvog mesta u kategoriji „brending“.

Pančevac

Njihov angažman i posvećenost izgradnji prepoznatljivog brenda nisu samo doneli zasluženo priznanje, već su i otvorili vrata za buduće inicijative i projekte koje će inspirisati žene širom regiona. Ovaj uspeh pokazuje da su strast, rad i zajedništvo ključni faktori za ostvarivanje ambicioznih ciljeva.

Pančevac

Ovaj događaj se održao u organizaciji opštine Alibunar i Turističke organizacije opštine Alibunar pod pokroviteljstvom Zavoda za ravnopravnost polova i Pokrajinske vlade.

(Pančevac)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.