TRI TURISTIČKA OBILASKA NAŠEG GRADA 30. SEPTEMBRA Versko, književno i zagonetno Pančevo

12:04

29.09.2023

Podeli vest:

Pančevac
Udruženje građana „Poseti Pančevo” pozvalo je zainteresovane sugrađanke i sugrađane na tri besplatna turistička obilaska našeg grada, koji će, pod zajedničkim nazivom „Kulturna stanica Pančevo”, biti realizovani u subotu, 30. septembra.
Prvi turistički obilazak, „Versko Pančevo”, počeće u 10 sati u porti Preobraženske crkve u Gornjem gradu, odakle će se posetioci uputiti u obilazak drugih verskih objekata u gradu koji Pančevkama i Pančevcima vekovima služe u religiozne svrhe.
Za 13 sati na platou ispred Narodnog muzeja u Gradskom parku zakazan je početak drugog obilaska, nazvanog „Književno Pančevo”, tokom koga će se prisutni upoznati s delom bogate istorije, tradicije, kulture i baštine pisane književne i novinarske reči. Na treći obilazak, u istraživanje „Zagonetnog Pančeva”, učesnici ovog događaja krenuće u 16 sati s platoa ispred zgrade Gradske uprave. Prema rečima organizatora, sadržina tog obilaska mora da ostane zagonetna…
Događaj će biti organizovan povodom Svetskog dana turizma, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i Fakulteta za poslovne studije i pravo Univerziteta „Union”. Turistički vodiči kroz istoriju i kulturu Pančeva biće, kao i dosad, Živana Krejić i Nenad Živković.
(Pančevac/S. T.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.