DRUGA FIJAKERIJADA U KOVAČICI OBORILA SVE REKORDE Pogledajte veličanstvenu paradu konja i svečano obučenih kočijaša u prelepim fijakerima! VIDEO

11:16

17.10.2023

Podeli vest:

Printscren/YT

Na drugoj Fijakerijadi, koju će mnogi Kovačičani, ali i ostali gosti još dugo pamtiti,  uživali su u pogledu na veličanstvenu paradu konja i svečano obučene kočijašime u prelepim fijakerima na Ergeli Anči u Kovačici, koja je i organizator ovog takmičenja, i domaćin  direktor “Roloplasta” Jan Cicka.

Pritnscren/YT

Predsednik Udruženja odgajivača lipicanerske rase konja Srbije Vjekoslav Papadopulo istakao je da je na ovoj manifestaciji bilo preko 120 zaprega, ocenivši to kao veliki odziv.
Priznanje za organizaciju dobili su i od Krste Markova, dugogodišnjeg uspešnog koorganizatora “Crepajačkih fijakera” i savetnik u organizaciji obe “Kovačičke fijakerijade”, koji je bio na mnogim fijakerijadama, ali kako kaže, nije video toliki broj publike kao u Kovačici.

Vest o uspešno organizovanoj prvoj fijakerijadi prošle godine pročula se širom Srbije. Drugu po redu nisu hteli da propuste ni oni kojih nije bilo na vatrenom krštenju.

 

Skoro trideset uparenih konja upregnutih u fijakere prekaljenih ali i perspektivnih vozaža paradiralo je na na početku svetkovine druženja i nadmudrivanja a posle intoniranja himne Srbije.

Prizor za nezaborav. Prestižno takmičenje je pred punim tribinama svečano otvorio književnik Đurica Krstin.

(Pančevac/Kovačicainfo)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.