„NIS ENERGY” DOBITNIK NAGRADE „DIGITAL AWARDS”: Novi ciklus, novi stručnjaci!

08:42

18.10.2023

Podeli vest:

Program „NIS Energy” kompanije NIS dobitnik je nagrade „Digital Awards” u kategoriji „HR Employer Branding Online”, koja je dodeljena u okviru konferencije „#Digital 2023”. Reč je o nagradama iz oblasti medija, telekomunikacija, PR-a, ICT industrije i digitalnih inovacija koje su dodeljene u čast jubileja konferencije, koja je ove godine održana deseti put, u hotelu „Hajat” u Beogradu. Priznanje je u ime kompanije NIS primila Marijana Paunović, rukovodilac Sektora za regrutaciju i selekciju u NIS-u. Kako je rekla u svom pozdravnom govoru, ovogodišnja kampanja „NIS Energy” inspirisana je energičnim i motivisanim mladim ljudima, čije će ideje doprineti stvaranju nove energije u poslovanju kompanije. Reč je o jednogodišnjem plaćenom programu za diplomce i master studente odabranih fakulteta u Srbiji, koji pruža mogućnost talentovanim mladim stručnjacima da svoje prve korake naprave u velikom sistemu kao što je NIS.
– Za nas je ovo priznanje od izuzetnog značaja jer je ulaganje u mlade jedan od strateških prioriteta za našu kompaniju. Utoliko nam je važnije što je i zajednica prepoznala ove naše napore i da su oni rezultirali ovom nagradom, koja je i dodatni podsticaj da nastavimo da pružamo podršku mladima i u narednim godinama – rekla je Marijana Paunović.

U prethodnim sezonama program „NIS Energy” je završilo 37 polaznika, a svi su ostali da rade u NIS-u i nakon toga. Kao jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, NIS u kontinuitetu ulaže u mlade stručnjake, koji predstavljaju novu snagu za budući razvoj kompanije. Ove godine NIS je po četvrti put otvorio vrata mladim talentima, koji su do 1. oktobra mogli da se prijave i postanu deo ovog značajnog edukativnog programa. Oni će biti u prilici da izgrade svoju karijeru uz podršku iskusnih mentora. Finansije i analitika, tehnička specijalizacija (šansa stručnjacima da se okušaju u procesnoj tehnici, elektrotehnici, instrumentaciji, rotacionoj, procesnoj i termo opremi), digitalna inovacija, prodaja i logistika i dr. jesu oblasti u kojima svršeni akademci mogu da unaprede svoje stečene sposobnosti i veštine.

Svaki polaznik programa biće dočekan od strane mentora, koji su spremni da budu uz polaznike od početka do kraja programa. Mentor je tu da polazniku olakša privikavanje i prve dane programa, ali i da ga strukturirano vodi kroz unapred kreiran plan cele godine. Takođe, mentor je tu da polazniku da povratnu informaciju i usmeri za dalji razvoj. Pored praktične obuke s mentorom, osmišljena je veoma zanimljiva agenda dodatnih obuka i predavanja. Sam program počinje obilaskom različitih sektora kako bi se polaznici upoznali s poslovanjem kompanije. Posete podrazumevaju obilaske naftnih bušotina, rafinerije u Pančevu i benzinskih stanica. Pored toga, program uključuje i teorijska predavanja o svetskim trendovima u naftnoj industriji koja će držati profesori fakulteta s kojima NIS sarađuje. Kao i svake godine, NIS je stavio akcenat na diplomce i postdiplomce Mašinskog, Tehničkog, Tehnološko-metalurškog, Elektrotehničkog, Rudarsko-geološkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Ekonomskog, Saobraćajnog i srodnih fakulteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.