KOMISIJA ODLUČILA Ovo su 4 dobitnika ovogodišnje Novembarske nagrade Grada Pančeva za najvrednija dostignuća FOTO

10:40

03.11.2023

Podeli vest:

Pančevac

Članica Gradskog veća Grada Pančeva Marija Jević saopštila je danas  imena četiri dobitnika ovogodišnje Novembarske nagrade, koju dodeljuje Grad Pančevo po odluci komisije.

– Komisija je ove godine imala težak zadatak, imali smo 11 predloženih kandidata, ali je jednoglasno izdvojila kao najbolje i one koji dobijaju Novembarsku nagradu za izuzetna postignuća, što u ovoj godini, što u radu do sada, a to su nam prvom mestu Buč Kesidi, Boro Majkić, Kulturni centar Pančeva i FK Železničar, saopštila je Marija Jević, predsednica Komisije za dodelu Novembarske nagrade.

Pančevac

Svečana akademija se održava 8. novembra na Dan Grada Pančeva, na kojoj će biti dodelje Novembarske nagrade protokolom Gradske uprave, koja će obavestiti članove koji su dobitnici ove godine.

Svake godine se dodeljuje povelja i novčana nagrada, koja tek treba da bude određena.

– Mi imamo budžet posebno za Novembarsku nagradu, ali u ovom trenutku nemam informaciju o tome koji će iznos biti, jer je on promenljiv, s obzirom na to da ove godine imamo i pojedince i institucije, ne znam kako će se dalje opredeliti, ali to je sada rad službi, objasnila je Jević.

Pančevac

Povodom Dana Grada Pančeva svake godine dodeljuje se Novembarska nagrada za fizička ili pravna lica koja imaju prebivalište na teritoriji Grada Pančeva za najvrednija dostignuća u  oblastima kao što su umetnost, nauka, arhitektura i urbanizam, novinarstvo, obrazovanje, sport, privreda, medicina, socijalni i humanitarni rad.

– Svake godine imamo program, ove godine je to Etno glas, Džez festival se završava uoči Dana Grada Pančava i biće tu još programa u organizaciji Kulturnog centra i Doma omladine kao i svake godine kao poklon građanima, zaključuje Jević.

Pančevac

Ove godine je bilo manje prijava nego prethodnih godina, a članica Gradskog veća je skrenula pažnju onima koji su bili predloženi, a nisu dobili nagradu, da manje pišu opisno o svojim kandidatima, a više da istaknu šta je to po čemu su se oni izuzetno istakli u tekućoj ili prethodnim godinama.

(Pančevac/Mirko Popović)

GRADONAČELNIK STEVANOVIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU TRENING CENTRA U MAŠINSKOJ ŠKOLI: Grandiozni objekat od 1.900m2 koštaće 2 miliona evra a imaće 16 učionica, radionice i amfiteatar FOTO I VIDEO

MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U OMOLJICI: Drago nam je što ispunjavamo obećanja! Asfaltirana Ulica Patrijarha Čarnojevića, počeli radovi i na pijaci! FOTO i VIDEO

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.