PANČEVCI USPEŠNI U HRVATSKOJ Strelci SD Pančevo 1813 nastupili u konkurenciji juniora i seniora i vratili se sa medaljama! FOTO

08:39

06.11.2023

Podeli vest:

SD Pančevo 1813

Proteklog vikenda je održan 20. Međunarodni turnir u Solinu u Hrvatskoj u konkurenciji juniora i seniora sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je nastupilo četvoro najboljih juniorskih takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813“.

Prvog dana su se takmičili za osvajanje Trofeja Salone i to je uspelo dvojici takmičara iz Pančeva, od osam mogućih trofeja za juniorske i seniorske kategorije. Aleksa Rakonjac je osvojio Trofej Salone u kategoriji juniora puškom sa 625,7 krugova i sa tim rezultatom se plasirao u finale seniora na drugoj poziciji, a završio na četvrtom mestu, za 0,4 kruga do bronzane medalje.

SD Pančevo 1813

Marko Ninković je osvojio Trofej Salone u kategoriji juniora pištoljem sa 566 krugova i sa tim rezultatom se plasirao u finale seniora na petoj poziciji a završio na šestom mestu što je takođe izvanredan uspeh.

Velimir Ninković je sa rezultatom od 557 krugova osvojio četvrto mesto u kategoriji juniora pištoljem , na korak do medalje za jedan krug koji je izgubio u zadnjoj seriji, a sedamnaesti je u konkurenciji seniora.

Iva Rakonjac je sa rezultatom od 616,6 krugova osvojila četrnaesto mesto u kategoriji juniorki puškom, mada joj je za finale nedostajalo 2,3 kruga, što je realno bilo i ostvarljivo, jer ona obično postiže više rezultate.

SD Pančevo 1813

Drugog dana su se svi takmičari borili za nagrade SALONE DE OPEN u
opštoj seniorskoj konkurenciji. Aleksa Rakonjac je sa ličnim rekordom od 630,2 kruga puškom potvrdio. Međunarodni razred i uspeo da se plasira u veoma jako finale od osam
najboljih seniora , čak na četvrtoj poziciji i osvojio šesto mesto i odgovarajuću nagradu.

Iva Rakonjac, koja je od svog brata Alekse mlađa za dve i po godine, je sa rezultatom od 622,7 krugova puškom osvojila dvanaesto mesto a za plasman u finale osm najboljih seniorki joj je nedostajalo samo 1,3 kruga.

Marko Ninković je sa rezultatom od 558 krugova osvojio dvanaesto mesto, a za plasman u finale osam najboljih seniora mu je nedostajao samo jedan krug. Njegov stariji brat Velimir Ninković je sa rezultatom od 552 kruga, takođe bio ozbiljan kandidat za plasman u finale seniora pištoljem, od kojeg ga je delilo sedam krugova, koje je izgubio u poslednjoj seriji.

Ovo takmičenje je prvo od sedam nastupajućih međunarodnih takmičenja do kraja godine, na kojima će pored ovih četvoro najboljih juniora, putovati još nekoliko uspešnih mlađih takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“.

 

(Pančevac)

USPEŠAN VIKEND ZA STRELJAŠE SD PANČEVO 1813! 11 medalja u Ligi pionira i Ligi kadeta i mlađih juniora Vojvodine! FOTO

PANČEVAČKI STRELCI DOMINANTNI U NOVOM SADU Aleksa Rakonjac dvostruki šampion, a Iva osvojila zlato i bronzu! Uspešni i ostali čalnovi SD Pančevo 1813! FOTO

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.