PRED PANČEVCIMA JOŠ JEDAN IZAZOV: Železničar u nedelju dočekuje Napredak

21:26

23.11.2023

Podeli vest:

printscreen/FB/FK Železničar Pančevo

FK „Železničar“ dočekuje u nedelju, 26. novembra, „Napredak“ iz Kruševca. Utakmica se igra od 18.30 sati. Trener Nenad Mijailović poziva na oprez, ali u isto vreme ističe i dobru formu njegovih igrača.

– Svaka utakmica je bitna na svoj način, ali meč protiv „Napretka“ ima poseban značaj za nas. Dvonedeljnu pauzu smo iskoristili da radimo, da se još bolje pripremimo. Imali smo i problema, ali i dobrih momenata, pa verujem da smo spremni za ono što nas očekuje. Duel protiv Kruševljana je jako bitan, jer pobeda može da nas približi bezbednoj zoni. Očekuje nas težak zadatak, „Napredak“ je odličan tim, juče je savladao Čukarički i izvukao se sa pozicije koja vodi u niži rang. Kolega Gaćinović je podigao ekipu, vezali su dve pobede, a otežavajuća okolnost za nas jeste i to što je on radio ovde, poznaje igrače, klub, ljude. Ipak, mi imamo svoje adute – istakao je Nenad Mijailović, trener Železničara.

Imali su problema u prethodnim utakmica sa realizacijom u „Železničaru“. Stvarali su izabranici Nenada Mijailovića šanse, ali ih nisu pretvarali u golove. Ipak, svi se nadaju da će i taj segment igre konačno biti na nivou.

– Pokušačemo mane da sakrijemo, a vrline našeg tima da izbacimo u prvi plan i da pobedimo, naravno. Zdavstveni bilten ekipe je dobar i to je najvažnije. Ponavljam, imamo kvalitetan roster, pa će u svakoj utakmici na terenu biti oni najbolji. Narednih mesec dana umnogome može da vrati ovu sezonu da bude onakva kakvu bi želeo da vidi svako ko voli fudbal, Pančevo i Železničar.

Ostalo je još tačno mesec dana do kaja jesenjeg dela sezone sada je prava prilika da se napravi dobra zaliha za nastavak prvenstva.

U ovih mesec dana možemo sebi da olakšamo, ali i da otežamo posao u drugom delu sezone. Iskreno verujem u ovo prvo. Ipak, sada je najvažniji duel sa „Napretkom“. Protiv Crvene zvezde je bilo mnogo navijača beogradskog kluba, ali osetili smo i veliku podršku ljudi koji su bili uz „Železničar“. Pozivam i sada sve Pančevke i Pančevce, sve naše navijače da dođu u nedelju na ovaj naš lepi stadion, da uživaju u dobrom fudbalu i da nam pomognu da ostvarimo pobedu – rekao je trener Nenad Mijailović.

Atmosfera u taboru pančevačkog superligaša je na visokom niovu. Svi sa nestrpljenjem očekuju duel sa „Napretkom“, a uprkos hladnom vemenu Lazar Romanić, strelac gola protiv Crvene zvezde očekuje pune trivine.

– Pred nama je jako bitna utakmica. Svi želimo da izađemo na teren još bolji nego što je to bilo protiv Crvene zvezde, da damo maksimum i da pobedimo. Neće biti lako, jer „Napredak“ je odličan tim, ali mi znamo svoj cilj. Dobro radimo, odlična je atmosfera, a poslednji rezultati i igre pokazuju da za „Železničar“ i te kako ima mesta u eliti.Neću da obećam gol, ali znam da ću dati dvesta posto sebe za ovaj tim. Neka ga postigne bilo ko, važno je da Želja pobedi – rekao je Lazar Romanić.

CRVENA ZVEZDA PROŠLA KROZ PAKAO DO POBEDE PROTIV PANČEVACA Fudbaleri Železničara nisu uspeli da zadrže prednost!

PANČEVCI USPEŠNI U NOVOM SADU Džudisti Dinama na 7. turniru Vojvodina 2023 za mlađe uzraste osvojili 4 medalje!

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.