OD VLADE SRBIJE 20 laptopova da građani mogu sve završiti na jednom šalteru

Predsednik Skupštine Grada Pančeva Tigran Kiš istakao je značaj digitalizacije i da je Pančevo usvojilo taj princip u radu.

12:34

01.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Đorđe Dabić uručio je 20 laptopova predsedniku Skupštine Grada Pančeva  Tigranu Kišu, koji ih je preuzeo u ime Gradske uprave Pančevo.

– Danas je lep povod ovde u gradu Pančevu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo je kroz donaciju Gradskoj upravi Grada Pančeva 20 laptop računara, to jeste jedan širi projekat koji Ministarstvo sporovodi na teritoriji cele Srbije, i svakoj lokalnoj samoupravi se trudimo da pomognemo kada je reč o digitalitaciji svih onih birokratskih procedura, koje su ranije negde opterećivale rad same administracije, ali i oteživale život građana. Danas je to sve dosta ubrzano, sprovodimo projekat uspostavljanja jedinstvenog upravnog mesta u svim jedinicama lokalne samouprave i Grad Pančevo takođe pozivam da se prijavi na naš konkurs koji će biti raspisan početkom naredne godine. Jedinstveno upravno mesto, građanin kad dođe na jednom šalteru završi sve svoje obaveze, bez potrebe da odlazi na više šaltera, tu skraćujemo vreme koje potrebno za ostvarivanje svih onih prava koje građani imaju ka svojoj lokalnoj samoupravi. Prema tome, trudićemo se u narednom periodu da na ovaj način i sličnim donacijama pomognemo rad Gradske uprave Pančeva i Ministarstvo će svakako uivek biti tu na raspolaganju, rekao je Đorđe Dabić.

Predsednik Skupštine Grada Pančeva istakao značaj digitalizacije lokalne samouprave, kao i da je Pančevo usvojilo taj princip u radu.

– Želim da ovim putem iskažem zahvalnost Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na upravo primljenoj donaciji. Grad Pančevo učestvuje u mnogim projektima i sarađuje sa Vladom Republike Srbije. Siguran sam da će sledeće godine biti jedan od učesnika projekta koji danas ovde najavljen. Svesni značaja digitalizacije rada lokalne samouprave, odavno smo usvojili taj princip i u radu Skupštine i u radu same lokalne samouprave, ovih 20 laptopova će svakako omogućiti da se ta digitalizacija dodatno ubrza na zadovoljstvo svih građana grada Pančeva, hvala jooš jednom, zaključio je Tigran Kiš.

Grad Pančevo

(Pančevac/Mirko Popović)

OBELEŽENA GODIŠNJICA OSLOBOĐENJA PANČEVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Tigran Kiš: Važno da znamo šta je bilo 6. oktobra i da budemo ponosni na ulogu Srbije

POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK PALIM BORCIMA Kiš: Jako je važno u današnje vreme da se sećamo prošlosti, jer živimo u vremenu kada istorija pokušava da se izmeni FOTO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.