POVREDA JE PROŠLOST Nole počistio Argentinca i plasirao se u osminu finala AO!

15:31

19.01.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

U trećem kolu Australijan opena Novak Đoković je rutinski počistio Argentinca Tomasa Ečeverija rezultatom 3:0 u setovima.

Trideseti nosilac Ečeveri rušio je veterane u uvodnim kolima, prvo Endija Marija, potom Gaela Monfisa, ali naišao je u trećem kolu na igrača koji ne priznaje godine, te je „seča“ veterana naglo zaustavljena, a ponajviše zahvaljujući sjajnoj igri Novaka Đokovića koji je od starta meča postavio visok tempo igre… Krenimo redom.

Prvi set doneo je veliku borbu, igralo se gem za gem u pet uvodnih gemova, razmenjivali su atraktivne i jake udarce, i terali jedan drugog do krajnjih granica. U nekoliko navrata pritiskao je Novak, a otpor rivala slomio je u šestom gemu kada mu je oduzeo servis, nakon toga potvrdio brejk i rutinski poveo 1:0 u setovima (6:3).

Mučio se Argentinac sa drugim servisom, a sve prilike koje je imao Đoković je koristio.

Drugi set pripadao je od prvog poena Novaku. Igrao je prvi teniser planete znatno raspoloženije, motivisanije i delovao je željan igre. Koristio je svaku priliku da kazni grešku protivnika, a već u trećem gemu uzeo mu je servis, koji je odmah potvrdio za 3:1. Nije opadao intenzitet igre do kraja seta, Novak je još jednom napravio brejk i zasluženo je dobio i drugi set (6:3).

Treba istaći da je Novaka odlično služio servis, ali i ritern pri servisu rivala. Kretao se odlično, a još bitnije – delovalo je da su zdravstveni problemi koje je ranije imao prošlost. Takođe, nije zgoreg pomenuti, samo jednom je Đoković izgubio meč koji je vodio 2:0 na grend slemu, to je bilo 2010. na Rolan Garosu protiv Jirgena Melcera.

Treći set doneo je dosta uzbuđenja. Nudio se Ečeveri u momentima Đokoviću, ali nedostajalo je realizacije u završnici. Čuvali su obojica svoj servis. Jedna velika nepravda viđena je na početku trećeg seta, iako je trideseti nosilac na Australijan openu u više navrata prekoračivao vreme predviđeno za servis nijednom nije bio opomenut, dok je Novak prvi put kada je stigao do nule dobio opomenu, što je izazvalo negodovanje navijača.

Pobednika je dao taj-brejk koji je Novak Đoković dobio rezultatom 7:2

(Pančevac/Novosti)

NOLE NASTAVLJA ODBRANU TITULE Protiv Argetinca Ečeverija pokazao igru koja je nedodirljiva za njegove protivnike

JUBILARNA 30. POBEDA U NIZU Đoković posle drame slavio protiv Australijanca!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.