UČENICI IZ GLOGONJA POKAZALI ZAVIDNO ZNANJE NEMAČKOG JEZIKA

18:04

12.02.2024

Podeli vest:

Screenshot/RTV Pančevo

Đaci iz Glogonja još jednom su se pokazali kao odlični poznavaoci nemačkog jezika. Kao i prethodnih godina, učestvovali su na takmičenju u organizaciji udruženja „Maria Theresiopolis” i među čak 700 učenika iz cele Srbije pobrali mnoga priznanja.

Ovo takmičenje razlikuje se od mnogih, jer se školarci takmiče u kategoriji recitovanja, pisanja sastava, dijaloga i glume koje prezentuju “onlajn”, putem kreativnih video sadržaja – takozvanog “vloga”.

„Prilično sam se zabavila, bilo mi je interesantno da se pripremam da recitujem na nemačkom. Ja već recitujem na srpskom, ali, naravno, zanimljivo je uvek isprobati nešto novo“, rekla je učenica Milana Arsić.

Moja recitacija je govorila o zimi i o pahuljicama. Ja sam svoj video snimila tako što sam se obukla zimski, obukla sam jaknu, šal i kapu i tako sam recitovala.

Devetnaestoro đaka od petog do osmog razreda dobilo je pohvalnice, dok su učenici Luka Radonjić i Nevena Rokvić osvojili drugo mesto u kategoriji petog i šestog razreda.

„Prijavila sam se za ovo takmičenje zato što mnogo volim recitacije, mnogo volim da recitujem. Mnogo mi je to bilo zanimljivo – volim da se takmičim“, rekla je Nevena Rokvić.

„Nekako mi je bilo zabavno da se takmičim, pa sad, kad sam krenuo u peti razred, hteo sam da krenem i sa nemačkim“, rekao je učenik Luka Radonjić i dodao:

„Samo moramo da dobijemo izgovor, kada dobijemo izgovor, lako je. Treba samo da ponavljamo više puta i onda ćemo naučiti“.

Kako kaže nastavnica nemačkog, Rodika Marjanu, njeni učenici već petu godinu zaredom postižu uspehe u ovom takmičenju. Način na koji je ono zamišljeno motiviše đake da, koristeći kreativnost i maštu, unaprede svoje poznavanje nemačkog jezika.

„Kod tog recitovanja nisu bili važni samo izgovor, tačnost i dikcija, već je i kreativan prikaz bio veoma važan. Na primer, učenik Luka Radonjić bio je obučen u improvizovanu narodnu nošnju Austrije, dok je recitovao. I ostala deca su prikazala pesmicu panoima i igračkama. Učenici sedmog i osmog razreda koji su pravili vlog sami su birali teme. Bilo je tu videa o Novaku Đokoviću, improvizovani intervju, priča o Bundesligi, selu Glogonju, i tako dalje“, rekla je Marjanu.

Takmičenjima tu nije kraj – vredni učenici Osnovne škole “4. oktobar” iz Glogonja trenutno očekuju rezultate još jednog takmičenja, u kome je pored učenja nemačkog jezika, u fokusu isticanje značaja reciklaže.

(Pančevac/RTV Pančevo)

U SUSRET DANU ZALJUBLJENIH: Deset kreativnih ideja za romantične poklone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.