ER SRBIJA USPOSTAVILA LINIJU BEOGRAD – MOSTAR Vučić: Važan događaj za BiH i Srbiju i povezivanje svih naših naroda

17:55

15.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pink

Er Srbija od danas je uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara, a na prvom letu na ovoj liniji bio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić prisustvao je ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd – Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar, na kojoj se i obratio.

Obraćanje Vučića

– Veoma sam srećan jer mislim da je ova stvar od velikog značaja za Mostar i Beograd, BiH i Srbiju i povezivanje svih naših naroda. Povratna karta avionom koji leti 40 minuta je vrlo pristupačna – 104 evra. Ne postoji automobil kojim možete da idete, a da potrošite manje. Uštedećete nekih 12 do 13 sati puta. Osim praktičnog značaja, ovo će dodatno da povezuje naše poslovne zajednice i zato sam zadovoljan što ćemo još jednom prisustvovati velikom sajmu privrede ovde, to je za nas izuzetno važan događaj – rekao je predsednik u obraćanju.

Istakao je da će saradnja nastaviti da se razvija u duhu partnerskih odnosa.

– Počinju sa malim stvarima i predsednici vlade, ljudi… Mislite prošao je još jedan dan, to je neki događaj. Da vas podsetim kada smo pre desetak godina de fakto osnivali Er Srbiju, bio običan događaj. Došli novinari rekli – „šta priča ovaj tu, ko će tim da leti, izmišljaju da nam objasne kako ukidaju JAT, nikada neće ništa od toga da naprave. A u 2023. samo Er Srbija je prevezla 4.200.000 putnika. Ove godine očekujemo da imamo više od pet miliona, samo Er Srbija, a samo Beograd da pređe 10 miliona putnika. Krenulo je mnogo drugačije, sa minimalnim očekivanjima, ili nikakvim – rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da je siguran da će ova linija da napravi ogroman uspeh.

– Ja unapred to mogu da vam kažem. Hvala na angažmanu, hvala na tome što ste imali viziju koliko će to da znači za Mostar, kao što znači za Beograd i za Srbiju – navodi Vučić.

Pozvao je građane Srbije da koriste ovaj let, jer odatle mogu lako da posete rodbinu u tim krajevima, ali i da upoznaju zapadni deo Hercegovine, dolinu Neretve, pa sve do Livna i Tomislavgrada.

– Verujem da je to izuzetna prilika, ne samo za turizam nego i za mnogo više poslova koje ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo poštovali dogovor i rokove – istakao je on.

Istakao je da nakon ove ceremonije slede mnogobrojni sastanci koji su u rasporedu njegove dvodnevne radne posete i dodao da je uveren da će ovu liniju i privatno koristiti sa svojom porodicom.

Krišto: Linija Beograd-Mostar povezuje nas sa 80 odsto svetskih destinacija

Predsedavajuća Veća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto izjavila je da otvaranje vazdušnih linija Beograd-Mostar i Mostar – Beograd ima višestruki značaj kako za Mostar tako i za celu Bosnu i Hercegovinu.

– Preko Beograda smo povezani sa više od 80% svetskih destinacija. Dok još linije nisu bile otvorene, informirasana sam kako je već u tom trenutku prodato više od 2.000 karata tih linija, što dosta govori o značaju ove linije – rekla je Krišto na aerodromu u Mostaru gde je dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Krišto je izrazila dobrodošlicu srpskoj delegaciji, na čelu sa predsednikom Vučićem i podsetila da su predsednik Vučić i ona već pre tri meseca na Ekonomskom forumu u Davosu, razgovarali o tome kada bi službeno trebalo da bude otvorena linija Beograd-Mostar.

– I evo danas smo tu, srećni smo svi zajedno da svedočimo otvaranju ove linije – poručila je Krišto.

Ona je istakla da ta linija ima turistički i poslovni segment i da je upravo zato otvaranje, vezano za otvaranje 25. Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

(Pančevac/Novosti)

VUČIĆ: Svetske sile će lobirati za rezoluciju o Srebrenici, suprotstavićemo im se snažnije nego što misle

Vučić: Formiranje Vlade Srbije za 10 do 15 dana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.