KADA SAM POČINIO ZLOČIN NISAM IMAO PLAN Šokantni detalji optužnice Uroša Blažića

09:16

07.05.2024

Podeli vest:

MUP

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca koji je pre godinu dana počinio nezapamćeni maskar kada je ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio nakon krvavog pira zaspao je i to u tri navrata, sve dok ga policija nije pronašla u kokošinjcu njegovog ujaka nadomak Kragujevca!

Okrivljenog Blažića 23. maja očekuje početak suđenja u Višem sudu u Smederevu, koji se optužnicom nadležnog tužilaštva tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo tog 4. maja 2023. kada je iz kalašnjikova pucao prvo u okupljeno omladinu kod spomenika u Ravnom Gaju kod Malog Orašja, a krvavi pir nastavio kod škole u Duboni. Optužnicom, pored Uroša obuhvaćen je i njegov otac Radiša koji se tereti da mu je nabavio oružje koje je koristio u masakru.

– Kada sam počinio zločin nisam imao tačan plan gde bih išao. Imao sam nameru da dospem do autoputa i da odem do Beograda, nisam imao plan, gde ću i šta ću, hteo sam da se sakrijem, ali bez ideje gde tačno. Cilj mi je bio da pobegnem što dalje. Mislim da sam hodao pola sata, možda i više, a u jednom trenutku odlučio sam da bacim automatsku pušku, svestan da moram da izađem posle i na autoput i da ne bi upadao ljudima u oči – rekao je Blažić na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu samo dva dana nakon maskara.

Okrivljeni je, kako se navodi u optužnici, opisivao kako je došao do naplatne rampe Mali Požarevac gde je oteo taksistu i mladu putnicu. Svojim taocima tada je pretio da će ih pobiti bombama koje je držao u ruci, a u nekoliko navrata je i zadremao u kolima što je i sam ispričao pred tužiocem.

– Kada sam ušao u dublji razgovor sa tom devojkom i taksistom, u tom momentu bio sam skroz normalan i svestan svega što je bilo. Osećao sam nenormalnu grižu savest i obećao sam im da ako bude potrebno i da ću njih zaštiti, i uraditi sve da im ništa ne fali, jer su mi u tom trenutku spasili život – rekao je Blažić i dodao da je nakon što se smestio u kokošinjac svog ujaka Gorana Gavrilovića zaspao.

– Ja sam u jednom momentu zaspao, bio sam samo u majici, jer sam duks prethodno bacio. Bila mi je neka vrućina i znam samo da me je probudila vika specijalaca. Otvorio sam vrata kokošinjca, video ih i predao se.

Da je Uroš Blažić nakon masakra spavao i to u više navrata, rekao je i taksista koji ga je vozio nekoliko sati.

– Hteo je da zavara trag gde idemo nakon što smo ostavili putnicu, dobacio je iz kola: „Idemo za Beograd!“ Planirao je da prikrije gde namerava da ide. Rekao je da isključim tablet i taksimetar i da idemo za Kragujevac. Uzeo je moj mobilni i podesio navigaciju za Kragujevac. Sipao sam gorivo, a taj momak me je posmatrao šta radim, plašio se da nešto ne progovorim i da li ću ga odati – rekao je u svom iskazu taksista, koji se nalazi u optužnici.

– Na tom putu do Kragujevca taj momak je dva puta zadremao. Bio je dosta smireniji, nismo razgovorali, ja samo inače, izbegavao da pričam sa njim da ga slučajno ne bi izazavao i rekao nešto pogrešno.

Kako je objasnio taksista u svom iskazu, kada se pomahnitali ubica probudio uzeo je njegov telefon i počeo da čita vesti o sebi.

– U jednom trenutku počeo je da čita vesti sa interneta i tako sam saznao da mu otac radi u vojsci Srbije – piše u optužnici.

(Pančevac/Novosti)

GODIŠNJICA TRAGEDIJE Vučić položio cveće u spomen-parku u Malom Orašju

PREDSEDNIK U POSETI PORODICA STRADALIH Vučić obišao Dubonu i Malo Orašje gde se dogodio masakr! Plakao sa roditeljima žrtava!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.