SVEČANO U PANČEVU Otvoren novi prostor Galerije savremene umetnosti

Večeras u 19 sati u novom prostoru će zvanično biti otvorena i prva izložba pod nazivom Zlatne godine galerije

13:15

13.05.2024

Podeli vest:

Instagram

Danas je u Pančevu svečano otovoren novi prostor Galerije saveremene umetnosti u Pančevu.  

Svečanom otvaranju prisustvovali visoki predstavnici Grada Pančeva, članica Gradskog veća zadužena za kulturu i omladinu Marija Jević i gradska menadžerka Maja Vitman i  brojni ugledni predstavnici kulturnog i društvenog života Pančeva.

Gradska većnica za kulturu Marija Jević, istakla je da Pančevo ima identitet koji se zove kultura.

„Umetnost nas čini boljim , pametnijim i zato umetnost mora da nas podrži, mora da se neguje i poštuje. Galerija će biti mesto susreta, stvaralašva. Galerija savremene umetnosti spaja umetnike i njihova dela već da podstakne na razmišljanje I da podstiče naše živote. Ovaj projekat je reultat zajedničkih napora Grada Pančeva I lokalne umetničke zajednice“, rekla je Gradska većnica za kulturu Marija Jević .

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maja Vitman (@maja.vitman)

„Galerija je namenjena svima i nadam se da će biti omiljeno mesto svih ljubitelja umetnosti, pozivam vas da zajedno sa nama istražite svet umetnosti I da stvaramo nove perspective za naše Pančevo. Pančevo ima identitet koji se zove kultura“, dodala je Gradska većnica za kulturu Marija Jević.

 

Prema najavama,  u 19 sati u novom prostoru će zvanično biti otvorena i prva izložba pod nazivom „Zlatne godine galerije”, gde će biti izloženi radovi  umetnika koji su dobili najveći broj nagrada na Salonu umetnosti Pančeva:  Pal Dečov, Milivoje Đorđević, Nadežda Novičić, Nada Onjin Žužić, Milenko Prvački, Vladimir Tomić i Slobodanka Šobota.

Novi prostor Galerije savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nalazi se  u Ulici Miloša Crnjanskog 2 (na ćošku, preko puta stare Pošte), ugao sa Ulivom Dimitrija Tucovića.

(Pančevac)

Violeta nudi prazan plac u Pančevu za stan u Novom Sadu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.