PANČEVAČKI PROSVETARI PRIDRUŽILI SE PROTESTU Traži se krivična odgovornost za nasilje u školama!

09:00

16.05.2024

Podeli vest:

Z. S.

Prosvetni radnici gotovo svih pančevačkih osnovnih i srednjih škola odazvali su se pozivu Unije prosvetnih radnike Srbije i Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije i obustavili su nastavu na jedan dan u znak protesta zbog sve učestalijih fizičkih napada učenika na nastavnike i profesore.

Prema rečima Miloja Markovića, predsednika Asocijacije prosvetnih radnika Pančevo, 14 pančevačkih osnovnih i srednjih škola članica ovog sindikata stupilo je u jednodnevni štrajk. Prema njegovim rečima i druge škole su takođe obustavile nastavu, dok samo u pojedinima, zbog aktuelnih prijemnih ispita, vrata su ostala otvorena kako se ne bi doveo u pitanje upisni proces.

Za zaposlene u prosveti organizovan je prevoz do Skupštine republike Srbije, gde će biti održan zajednički protest na kom se od države traži da preduzme konkretne mere kako bi se povećala bezbednost u školama. Jedna od zahteva koji će biti upućeni ministarstvu prosvete odnosi se na izmenu Krivičnog zakonika kojim se definiše oštra sankcija za svaki vid nasilja u školi.

Povod štrajku su nemili događaji u Tehničkoj školi u Bačkoj Palanci i incident na fudbalskom turniru kada su dvojica profesora pretrpela teške telesne povrede nakon napada đaka.

(Pančevac/Z.S.)

UŽAS U BAČKOJ PALANCI Đak napao nastavnika i naneo mu teške povrede, policija uhapsila učenika (16)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.