Počeo besplatan prevoz putnika do Kovačice

14:43

22.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Od ponedeljka 20. maja počeo je besplatan prevoz putnika iz Uzdina, Putnikova i Idvora.

Opština Kovačica je u novembru mesecu prošle godine konkurisala za ovu meru Ministarstva za brigu o selu a u ponedeljak 20. maja su prevezeni i prvi putnici.

Putnicima se pridružio i predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik i zamenik predsednika Skupštine opštine Kovačica, Stelian Balan.

Minibus je krenuo od prve stanice – od Putnikova odakle je i prvi putnik, Ranđel Anđelković: “Ovo je mnogo korisno, da ne pričam puno, mi nemamo nikakav prevoz, tako da je ovo odlično, svaka čast!“, rekao je s oduševljenjem Anđelković.

Suzana Bosika iz Uzdina uputila se ka domu zdravlja u Kovačici. Činjenica da je prevoz besplatan joj mnogo znači, jer na taj način može i da se uštedi: “Ovaj prevoz znači kao parče hleba. Kada stopiram, niko neće da stane ili traže novac. Nije mi žao da dam 200 ili 300 dinara, ali neko traži i po 1000 dinara. Hvala svima do neba! I Kovačici i Uzdinu!”, rekla je uz osmeh putnica iz Uzdina.

Prevoz puno znači i Saši Subičinu iz Idvora, koji je među prvim putnicima krenuo iz Idvora da poseti lekara. On, kako kaže, putuje do Kovačice čak 3-4 puta nedeljno.

Predsednik opštine Kovačica, Jaroslav Hrubik, istakao je, da je opština dugo radila na rešavanju pitanja prevoza meštana Uzdina, Putnikova i Idvora. Čitav proces dobijanja minibusa trajao je gotovo šest meseci i danas su rezultati tog rada vidljivi. Opština Kovačica je od Ministarstva za brigu o selu dobila sedam miliona dinara za kupovinu minibusa a dodala je još dva i po miliona dinara, kaže predsednik opštine Kovačica.

(RTV OK)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.