Sektor za VANREDNE SITUACIJE spreman u slučaju POPLAVA! UPOZORENJE za građane: NE PRILAZITE OVIM MESTIMA

18:00

03.06.2024

Podeli vest:

JVP „Vode Vojvodine”

RHMZ je izdao crveni meteo alarm zbog postojanja opasnost od pojava obilnih kiša i olujnog nevremena u istočnim delovima Srbije.

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković rekao je danas da su svi raspoloživi kapaciteti Sektora spremni da reaguju ukoliko bude bilo potrebe i opasnosti od bujičnih vodotokova s obzirom da je RHMZ izdao crveni meteo alarm zbog postojanja opasnost od pojava obilnih kiša i olujnog nevremena u istočnim delovima Srbije.

– Primarno mislim na vatrogasno-spasilačke jedinice, odnosno specijalističke timove za spasavanje na vodi Sektora za vanredne situacije, kako bi se pravovremeno reagovalo ukoliko bude bilo opasnosti od bujičnih vodotokova, te ukoliko budemo morali da vršimo evakuaciju i spasavanje stanovništva – poručio je Milenković za Tanjug.

Milenković je upozorio građane da ne prilaze bujičnim vodotokovima ukoliko im se nađu u blizini, jer su kako je napomenuo veoma opasni.

– Najbitnije je skloniti se na bezbednu lokaciju. Ugroženi bi trebalo da iskoriste više etaže, odnosno više nivoe svojih domaćinstava. Ukoliko je neophodno treba pozvati vatrogasno spasilačke jedinice i dati im preciznu informaciju o lokaciji na kojoj se nalaze ugroženi, kako bi pripadnici MUP-a pravovremeno reagovali i spasili potencijalno ugrožene – rekao je Milenković.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.