VETERANI ZA MALE HEROJE Probuditi patriotska osećanja

20:00

07.06.2024

Podeli vest:

Facebook/Crne rode Pančevo

Udruženje „Veterani 72. specijalne“ uspešno je realizovalo aktivnosti projekta „Veterani za male heroje“ u Domu Vojske u Pančevu. Događaj je imao za cilj da omladini školskog uzrasta probudi patriotska osećanja i pruži znanja o savladavanju vanrednih situacija.

Projekat je bio podeljen u dva dela. U prvom delu, kroz tribinu i izložbu, učenici su imali priliku da se upoznaju sa decom herojima iz slavne srpske istorije, čime su im probuđena patriotska osećanja. U drugom delu, učenici su upoznati sa metodama i postupcima za savladavanje vanrednih situacija kao što su požari, zemljotresi, poplave, kao i pružanje prve pomoći i postupanje u slučajevima ekoloških katastrofa, terorističkih napada i saobraćajnih nesreća.

U realizaciji aktivnosti učestvovali su i predstavnici Vatrogasaca Pančevo, volonteri Crvenog krsta iz Pančeva, kao i članovi IO „Crne rode“. Oni su kroz stručna predavanja i praktične prikaze različitih postupaka upoznali đake sa svojim aktivnostima i pružili dragocena znanja i veštine.

Ovaj projekat je ranije realizovan u Zrenjaninu i Kikindi, a planirana je dalja realizacija u drugim gradovima Srbije, čime se nastavlja misija edukacije mladih i jačanja njihove spremnosti za vanredne situacije.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.