MOŽE DA VAM STIGNE KAZNA OD 5.000 RSD! Niste ni svesni da pravite OGROMNU grešku, a mogu vas prijaviti i KOMŠIJE

20:32

07.07.2024

Podeli vest:

pexels-catiamatos
pexels-catiamatos

Komšije vam bacaju đubre preko terase, stanari iznad vas „zalivaju“ vašu terasu vodom ili pak vlasnik kućnog ljubimca u zgradi ne čisti za svojim četvoronožnim prijateljem?

Ako imate bilo koji od ovih problema u zgradi, trebalo bi da znate – za svaki postoji kazna određena Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno – poslovnim zgradama na teritoriji grada Beograda, piše Telegraf Biznis.

Čak je zabranjeno i tresti stolnjake kroz prozor – što smo svi barem jednom uradili.

U članu 9 ove Odluke navodi se da stanovi moraju biti obeleženi brojevima, a stanar je dužan da brojeve uredno održava. U slučaju da to nije tako, rizikujete kaznu od 5.000 dinara u fiksnom iznosu.

pexels-sarah-chaipexels-sarah-chai

Članom 10, zabranjeno je kroz prozore, vrata, balkone i lođe bacati bilo kakve predmete, kućno smeće, ostatke hrane, prosipati vodu, tresti posteljinu, stolnjake, krpe i druge slične predmete.

Takođe, i nepoštovanje ovog člana, stanare kao fizička lica može koštati 5.000 dinara.

U slučaju da imate stanara koji ne vodi računa kakvu zgradu ostavlja za svojim kućnim ljubimcem, i on prema Odluci možete biti kažnjen sa 5.000 dinara.

Član glasi ovako:

„… dozvoljeno je držati kućne ljubimce (pse, mačke, ukrasne ptice, male glodare, akvarijumske životinje i dr.), ali je stanar dužan da se stara da te životinje ne stvaraju nečistoću u zajedničkim prostorijama, zemljištu za redovnu upotrebu i ne narušavaju mir i tišinu u zgradi„.

(Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.