TEMA KAMPA U IDVORU Kompjuterske simulacije u fizici

20:05

07.07.2024

Podeli vest:

Foto; Dragoljub Cucić

Svečano otvaranje 14. Naučno-edukativnog kampa „Mihajlo Idvorski Pupin 2024“ biće upriličeno u ponedeljak, 8. jula, u 12 sati u Narodnom domu u Idvoru.

Manifestacija će trajati do 15. jula, a u njoj će učestvovati 15 učenika, koji su osvajali nagrade na državnim takmičenjima.

Ovaj kamp za odabrane polaznike je besplatan, a podržan je od Ministarstva nauke Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, dok je generalni sponzor Institut Mihajlo Pupin.

Pored 15 učenika, u kampu će učestvovati i mentori profesor programiranja u Mašinskoj školi i predavač u Regionalnom centu za talente (RCT) „Mihajlo Pupin” iz Pančeva Slobodan Tršek i diplomirani fizičar, senior softver inženjer u BANATSOFT-u, predavač i član Programskog saveta u RCT-a Milan Surla, dok je koordinator kampa rukovodilac RCT-a dr Dragoljub Cucić.

Naziv teme kampa je „Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem programskih alata EJS i Processing”.

Cilj rada na kampu je pravljenje sinteze kompjuterske nauke i fizike, kao i to da učenici nauče da sami prave simulacije pojava u fizici.

Odabrano je 15 eksperimenta sa Srpskih fizičkih olimpijada za 8. razred i Državnih takmičenja iz fizike za 1. razred srednje škole.

(Pančevac/J. Filipović)

BRIGA O ZAOSTAVŠTINI MIHAJLA PUPINA U toku radovi na idvorskoj kapeli

BRAVO ZA PANČEVAČKE ISTRAŽIVAČE! Polaznici RC Mihajlo Pupin zaista su briljirali!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.