BJELICA KUP: 15 plivača Dinama osvojilo je 20 medalja

17:55

15.07.2024

Podeli vest:

PK Dinamo
PK Dinamo

Petnaest plivača „Dinama“  osvojilo je 20 medalja na “Bjelica kup-u 2024″ u Vrbasu, a najuspešniji po broju osvojenih medalja u muškoj kategoriji je Milutin Jocić.

Naime, Milutin je osvojio tri zlatne medalje u trkama na 50 metara leđno, 50 metara delfin i 50 metara kraul, dok je u disciplini 100 metara kraul na cilj stigao drugi. Milutin je proglašen i za najuspešnijeg takmičara u kategoriji (dečaci 2013), osvojivši pehar.

Medalje u istoj konkurenciji osvojili su i Martin Husarik i Ilija Pušelja. Martin se okitio sa dve srebrne medalje u disciplinama 50 metara kraul i 50 metara delfin, dok je bronzanu medalju osvojio u trci na 50 metara kraul. Ilija je do cilja doplivao kao treći u disciplini 200 metara mešovito, osvojivši bronzanu medalju.

Kod dečaka, u mlađim kategorijama medaljama su se okitili Miloš Pantić (dečaci 2014) i Luka Geratović (dečaci 2016). Miloš je dva puta na cilj stigao treći u trkama na 50 metara leđno i 50 metara delfin. Luka je bio prvi i osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara kraul, srebrnu medalju u disciplini 50 metara leđno i bronzanu medalju u disciplini 50 metara prsno. Ujedno je i proglašen za najuspešnijeg plivača u svojoj kategoriji, pri čemu je nagrađen peharom.

Najuspešnija takmičarka u ženskoj kategoriji je bila Jelisaveta Lazić , koja je osvojila dve zlatne medalje u trkama 50 metara kraul i 50 metara prsno, dok je treća doplivala do cilja u disciplini 50 metara leđno. Jelisaveta je proglašena za najuspešniju takmičarku u svojoj kategoriji (devojčice 2015) i nagrađena je peharom.

U kategoriji devojčica 2014.godište, medaljom se okitila Ivona Pavlović koja je u trci 50 metara leđno doplivala do trećeg mesta i bronzane medalje. Nešto mlađa od nje, rodjena 2016. godine, Lina Elkhedr osvojila je čak tri medalje. Lina je bila prva u disciplini 50 m leđno, druga u disciplini 50 metara kraul i treća u disciplini 50 metara delfin.

(K013)

BRAVO za mažoretkinje LANE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.