KNEDLE SA ŠLJIVAMA KAKVE SU PRAVILE NAŠE BAKE Ovaj recept morate da isprobate

21:00

22.10.2024

Podeli vest:

Printscreen/Youtube: Marina's kitchen

Knedle sa šljivama su omiljeno jelo svih generacija i uvek su dobrodošle na trpezi. Ukoliko ne znate kako da ih napravite ili ste mlada domaćica, ispratite ovaj recept.

Sastojci:

Za testo od krompira:

300 g krompira
30 g putera neslanog, otopljenog
120 g brašna za sve namene
2 žumanca
30 g griz brašna
So

Za fil:

8 šljiva
8 kockica šećera
90 g putera
150 g prezli
šećer u prahu

Priprema:

Kako biste napravili knedle sa šljivama, oljuštite i skuvajte krompir dok ne omekša. Pustite da se krompir ohladi na dodir, a zatim ga izgnječite. Dodajte brašno, griz brašno, žumanca i puter, pa prvo kašikom, a kasnije rukama, umesite u glatko testo.

Oblikujte testo u balvan i podelite ga na osam delova (možda i manje ako su vam voćke velike). Uzmite jednu od šljiva, izvadite košticu i zamenite je kockom šećera. Umotajte jedan deo testa oko voća, dobro zatvorite šav i ponovite sa preostalim voćem i testom.

Napunite veliku šerpu vodom i malo posolite, prokuvajte i ubacite knedle. Pustite da se knedle krčkaju oko 13 do 15 minuta. U međuvremenu rastopite puter u tiganju. Dodajte prezle i promešajte. Pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte knedle u činiji ili na tanjiru sa prezlama na dnu. Na knedle možete da stavite prezle ili da ih uvaljate u potpunosti. Odozgo pospite malo šećera u prahu.

(Pančevac/Novosti)

CRNO MLEKO Zdrav napitak koji ćete stalno praviti kada ga porobate (RECEPT)

SLADOLED OD BELE ČOKOLADE I MALINA: Osvežavajući desert za vrele letnje dane RECEPT

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.