KNEDLE SA ŠLJIVAMA KAKVE SU PRAVILE NAŠE BAKE Ovaj recept morate da isprobate
Knedle sa šljivama su omiljeno jelo svih generacija i uvek su dobrodošle na trpezi. Ukoliko ne znate kako da ih napravite ili ste mlada domaćica, ispratite ovaj recept.
Sastojci:
Za testo od krompira:
300 g krompira
30 g putera neslanog, otopljenog
120 g brašna za sve namene
2 žumanca
30 g griz brašna
So
Za fil:
8 šljiva
8 kockica šećera
90 g putera
150 g prezli
šećer u prahu
Priprema:
Kako biste napravili knedle sa šljivama, oljuštite i skuvajte krompir dok ne omekša. Pustite da se krompir ohladi na dodir, a zatim ga izgnječite. Dodajte brašno, griz brašno, žumanca i puter, pa prvo kašikom, a kasnije rukama, umesite u glatko testo.
Oblikujte testo u balvan i podelite ga na osam delova (možda i manje ako su vam voćke velike). Uzmite jednu od šljiva, izvadite košticu i zamenite je kockom šećera. Umotajte jedan deo testa oko voća, dobro zatvorite šav i ponovite sa preostalim voćem i testom.
Napunite veliku šerpu vodom i malo posolite, prokuvajte i ubacite knedle. Pustite da se knedle krčkaju oko 13 do 15 minuta. U međuvremenu rastopite puter u tiganju. Dodajte prezle i promešajte. Pržite ih dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte knedle u činiji ili na tanjiru sa prezlama na dnu. Na knedle možete da stavite prezle ili da ih uvaljate u potpunosti. Odozgo pospite malo šećera u prahu.
(Pančevac/Novosti)
CRNO MLEKO Zdrav napitak koji ćete stalno praviti kada ga porobate (RECEPT)
SLADOLED OD BELE ČOKOLADE I MALINA: Osvežavajući desert za vrele letnje dane RECEPT