EKSPRESNO DO DRUGOG KOLA OI: Nole počistio Australijanca za potencijalni susret sa Nadalom

15:20

27.07.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTS

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo teniskog turnira na Olimpijskim igrama „Pariz 2024“ i to na neverovatan način: deklasirao je Metjua Ebdena, a rezultat je bio 6:0, 6:1.

I pored toga što je za rivala imao specijalistu za igru parova, koji je „upao“ u žreb pojedinačne konkurencije zbog odustajanja brojnih takmičara, Nole je pokazao dve vrlo važne stvari.

Najpre, operacija kolena, kojoj je bio podvrgnut pre mesec i po dana, sada je delovala kao daleka, daleka prošlost, i to zbog sjajne kretnje i odličnih reakcija po pomalo klizavoj šljaci terena „Filip Šatrije“ na teniskom kompleksu Rolan Garos.

I, drugo: odlučnost, preciznost i konkretnost bili su na nivou najvažanijih mečeva koje je Novak imao u karijeri, pa kada se na to doda činjenica da mu suparnik nije igrao „singl“ duel od 2022. godine, vrlo brzo je postalo jasno u kom pravcu će se odvijati ovaj susret.

Nole je za tili čas, bez izgubljenog gema, osvojio prvi set, a u drugom, posle 1:0, Ebden, koji je uzalud pokušavao da servira i „ispod ruke“, počeo je da nudi reket publici, shvativši da, zaista, nema šta da traži na terenu protiv najboljeg svih vremena.

Ipak, na oduševljenje oko 12.000 navijača, osvojio je gem posle deset izgubljenih, pa je donekle raspoloženiji ušao u samu završnicu ovog prilično nesvakidašnjeg duela.

Na kraju, ili na početku, ono najvažnije: Novak Đoković je trijumfalno započeo juriš ka svom jedinom neostvarenom teniskom snu, da bude olimpijski šampion. Naredna prepreka na tom putu biće mu ili „kralj šljake“ Rafael Nadal, ili Marton Fučovič, čiji je meč zakazan za nedelju.

(Pančevac/Novosti)

NOLE KREĆE KA ZLATU Evo kada danas srpski teniser izlazi na teren u prvom kolu OI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.