TIBETANCI OTKRILI DA JE LEK ZA SVE BOLESTI: Brašno za koje znaju samo retki, a svi ga možemo imati u svojoj kuhinji!

21:00

24.09.2024

Podeli vest:

unsplash.com

Tsampa je temeljna tibetanska namirnica koja se smatra lekom za sve bolesti – snižava loš holesterol i krvni pritisak, stavlja se na bolni zub, jede se za bolju probavu… Tibetanci veruju da ne postoji problem koji ta namirnica ne može da reši.

Kad se kaže reč tsampa, obično se misli na brašno od prženog ječma. S njim se mogu peći hleb, peciva i kolači, ali može se i dodavati raznim varivima – pa čak i napitcima.

U Tibetu se od ječmenog brašna i tečnosti zamesi glatka kuglica, koja se jede za doručak, ručak ili večeru.

Tsampa ume odlično da zasiti jer je bogata proteinima, ali sadrži i vredne vitamine i minerale.

Upotreba tog brašna u Tibetu ne čudi ako je poznato da je ječam jedna od retkih žitarica koje uspevaju na visokim nadmorskim visinama.

Ječam se sadi u proleće, a sazreva u leto. Prvo se suši, a zatim se prži, te se na kraju melje kako bi se dobilo brašno.

(Pančevac/Superžena)

ONI KOJU SU PROBALI GARANTUJU DA DELUJE: Ovaj recept od samo dva sastojka normalizuje šećer i skida kilograme!

ČAJ OD LOVOROVOG LISTA Uništava kašalj, ali samo ako ga ovako pripremite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.