ZABELELI SE I NIŽI DELOVI SRBIJE: Sneg i kiša danas u većini krajeva. Najhladnije u Banatu i Bačkoj. Slično vreme i za vikend

08:14

20.01.2023

Podeli vest:

Pančevac

U većem delu Srbije danas, ujutro i pre podne očekuju se mešovite padavine – kiša i sneg, a popodne i uveče oblačnost će oslabiti, pa se očekuje kratkotrajni prestanak padavina, na jugu Srbije i uz delimično razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura biće na severu Bačke i Banata i kretaće se od -1 do 8 stepeni na jugu Srbije, a najviša u većem delu od 2 do 5 stepeni, a na jugu i istoku do 9 stepeni uz pad temperature posle podne i uveče.

Printscreen/RHMZ

Upozorava se na snežne padavine u brdsko-planinskim predelima danas i za vikend i početkom naredne sedmice. Predviđa se formiranje i povećanje visine snežnog pokrivača od 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Negotinskoj Кrajini povremeno jak, a u toku noći se pojačanje vetra očekuje i u planinskim predelima.

Printscreen/RHMZ

Danas, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije. Ujutro i pre podne padaće slaba kiša, a u višim delovima grada susnežica. Popodne će biti suvo. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Temperatura od dva do četiri stepena Celzijusa. Mešovite padavine – kiša i sneg ponovo se očekuju u drugom delu noći.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Vreme narednih dana

subotu u svim krajevima hladnije sa susnežicom snegom i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad 0°C. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale i u porastu. Minimalna jutarnja temperatura od -1°C do 2°C, a maksimalna od 0°C do 4°C. Uveče susnežica i sneg uz temperaturu od -1°C do 2°C. U nedelju i početkom iduće sedmice temperatura malo raste pa će biti kiše povremeno uz pretežno oblačno vreme, a samo na planinama sa snegom.

 

Biometeorološka prognoza za Srbiju za petak, 20. januar

Nastavlja se period sa relativno nepovoljnim uticajem biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Naročit oprez se savetuje osobama sa bronhijalnom astmom i srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima. Povećana pažnja u saobraćaju je preporuka svim učesnicima.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.