DRAMA NA NEBU IZNAD RUMUNIJE: Uočen vazdušni cilj sličan meteorološkom balonu, vojska digla dva MiG-21 aviona

15:31

14.02.2023

Podeli vest:

Pixabay

Vazdušni cilj sličan meteorološkom balonu, koji je leteo na visini od oko 11.000 metara na jugoistoku Rumunije, detektovao je sistem za nadzor rumunskog ratnog vazduhoplovstva. Dva aviona MiG-21 LanceR poslata su u to područje, ali posade nisu potvrdile prisustvo mete, navodi StiripeSource.

„Sistem vazdušnog osmatranja rumunskog vazduhoplovstva otkrio je u utorak, 14. februara, oko 12.30, mali vazdušni cilj, sa karakteristikama sličnim meteorološkom balonu, koji je leteo na visini od oko 11.000 metara u vazdušnom prostoru na nacionalnom nivou, na jugoistoku Rumunije“, navodi MApN.

Prema zvaničnim izvorima, rumunske vlasti su primenile niz standardnih procedura od trenutka kada je objekat otkriven.

Istovremeno, dva aviona MiG-21 LanceR rumunskog ratnog vazduhoplovstva iz sastava borbene službe vazduhoplovne policije pod komandom NATO-a poletela su iz 86. vazduhoplovne baze u Feteštiju, oko 12:40, usmerena ka rejonu gde je prijavljen vazdušni cilj.

„Posade dva aviona nisu potvrdile prisustvo vazdušnog cilja, ni vizuelno ni na radarima. Letelice su zadržane u rejonu, radi razjašnjenja vazdušne situacije, oko 30 minuta, nakon čega su se vratile u vazduhoplovnu bazu. Rumunsko ratno vazduhoplovstvo u saradnji sa savezničkim snagama stalno nadgleda nacionalni vazdušni prostor i područje u blizini“, navodi se na kraju saopštenja.

(Pančevac/Kurir/Activenews.ro)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.