PRVOG DANA VIKENDA DO 20 STEPENI: U Vojvodini moguća kratkotrajna kiša. Evo kakvo nas vreme očekuje narednih dana

08:14

18.02.2023

Podeli vest:

Pančevac

U svernim i centralnim predelima Srbije tokom prepodneva biće umereno oblačno, a u ostalim krajevima pretežno sunčano i toplo. Slaba kratkotrajna kiša moguća je tek ponegde na severoistoku Srbije. Na planinama će doći do intenzivnijeg topljenja snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, u Vojvodini, istočnoj Srbiji i planinskim predelima povremeno i jak zapadni.

Printscreen/RHMZ

Najniža temperatura od -2 na jugu i jugoistoku Srbije do 8 u Beogradu, a najviša od 14 na jugu do 20 stepeni na zapadu Srbije

Printscreen/RHMZ

U Beogradu maksimalna temperatura vazduha 18 stepeni.

Printscreen/RHMZ

RHMZ najavljuje toplije vreme uz topljenje snega na planinama

Danas i sutra, 18. i 19. februara maksimalne temperature u većini mesta od 14 do 20 stepeni. Uslova za slabu kišu danas biće samo na severoistoku i istoku Srbije, a sutra posle podne i uveče na severu, a tokom noći ka ponedeljku kratkotrajno i u ostalim krajevima. Zapadni i jugozapadni vetar u pojačanju. Usled porasta temperature intenziviraće se topljenje snega u planinskim predelima, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

nedelju malo do umereno oblačno i toplo. Uveče i tokom noći ka ponedeljku naoblačenje, mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

Prvog dana naredne sedmice ujutro i pre podne umereno do potpuno oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom, na visokim planinama sa slabim snegom, a temperatura će biti u manjem padu. Posle podne suvo u celoj zemlji uz postepeno razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, na severu i istoku povremeno jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 7, najviša dnevna od 12 do 16 stepeni.

utorak i sredu pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umern, na istoku ožpovremeno i jak, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a najviša dnevna od 15 do 20 stepeni.

Printscreen/RHMZ

Biometeorološka prognoza za Srbiju za subotu, 18. februar

Relativno povoljna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim problemima. Kod osetljivih osoba se mogu javiti glavobolja i poremećaj sna.

(Pančevac / RTS)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.