MUZIČKO-POETSKO VEČE AL AMOR: Anastasija Minjević, Ksenija Ristić i Joakim Tasić, Kulturni centar Pančeva 22. februar, ulaz slobodan

14:59

21.02.2023

Podeli vest:

Miroslava Cvejin-Galešev

Ljubiteljima ozbiljne muzike i poezije u Pančevu, u sredu, 22. februara predstaviće se umetnici Anastasija Minjević (sopran), Ksenija Ristić (klavir) i Joakim Tasić (glumac).

Muzičko-poetsko veče „Al Amor” u dvorani Kulturnog centra Pančeva počeće u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Program čine pažljivo izabrane kompozicije Alberta Hinastere, Karlosa Guastavina, Fernanda Obradorsa, Manuela de Falje, koje su ilustrovane poezijom Horhea Luisa Borhesa, Pabla Nerude i drugih.

Printscreen/Kulturni centar Pančeva

Anastasija Minjević završila je specijalističke studije pri Akademiji lepih umetnosti, u klasi profesorke Olivere Grujić Slavić. Tada je otpevala ulogu Violete iz opere Travijata Đuzepea Verdija. Pohađala je i tri Beogradske barokne akademije koje predstavljaju svojevrsnu podlogu na polju rane muzike za pevače i instrumentaliste. Pomenutu radionicu vodila je svetski poznati kontraalt Marijana Mijanović i dirigent i čembalista Predrag Gosta. Pohađala je i masterklas poznatog soprana Darine Takove iz Bugarske pri operskom festivalu Operosa. Godine 2015. položila je audiciju u Narodnom pozorištu u Beogradu. Ostvarila je brojne zapažene nastupe.

Ksenija Ristić je završila master i specijalističke studije klavira na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dejana Sinadinovića. Usavršavala se na masterklasovima kod profesora Rolanda Batika, Alberta Portugeisa, Daria Ntake, Aleksandera Zaca i Arba Valdme. Saradnik je muzičke asocijacije Prom Art iz Rima, kao pijanista i autor aranžmana pozorišne muzike. Nastupala je u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Austriji, Italiji, Francuskoj i Velikoj Britaniji. Autor je songova za nekoliko pozorišnih predstava. Osnivač je, umetnički direktor i autor muzičkih aranžmana tango ansambla Libercuarto iz Beograda. Članica je Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS). Muzički aranžmani Ksenije Ristić se s velikim uspehom izvode i u Italiji, na scenama kao što je Auditorijum Parko dela muzika u Rimu. Zaposlena je u Baletskoj školi Lujo Davičo u Beogradu.

Joakim Tasić diplomirao je 1999. godine, na Akademiji umetnosti u Beogradu, na katedri za glumu, u klasi prof. Radmile Andrić/Steva Žigona, a 2008. godine diplomirao je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika, smer za grafički dizajn. U svojstvu dramskog pedagoga/reditelja/forum moderatora radio je na projektima i seminarima: Ne dozvoli da ti se dogodi – I ti možeš zaustaviti trgovinu ljudima!, Svet reči: Evropska unija i Savet Evrope, Horizontal Facility I, Velika Plana, NAJjače protiv nasilja! Svet reči i Ministarstvo omladine i sporta, Velika Plana Psihološke „igre”.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.