Železničar ispratio Spartak sa dva gola

Dali smo gol na vreme i tad je bilo sve malo lakše. U drugom poluveremenu smo se manje mučili i uspeli smo da nametnemo svoju igru i da na kraju pobedimo

00:16

01.09.2024

Podeli vest:

G.J.

Fudbaleri Železničara pobedili su večeras na svom terenu Spartak sa 2:0, u meču sedmog kola Super lige Srbije. Strelci za Železničar bili su Matija Mitrović u 19. i Frensis Eze u 65. minutu.

Železničar je treći sa 13 bodova, a Spartak je 14. sa pet poena.

U narednom kolu, Železničar će gostovati Vojvodini, dok će Spartak dočekati IMT.

Gosti su bolje započeli utakmicu i u prvih 15 minuta imali su nekoliko prilika za gol, ali u tim trenucima najbolji kod domaćina bio je golman Popović.

U 19. minutu posle proigravanja Cvetkovića Mitrović sa ivice šesnaesterca šutira precizno i pogađa donji levi ugao. Bio je ovo i prvi udarac domaćih fudbalera na gol gostiju koji je odmah i obradovao domaće navijače.

U drugom poluvremenu Železničar je bolje parirao Spartaku,a u 65. minutu meč je i odlučen. Rezervista Pirgić probio je po desnoj strani, uputio je povratnu loptu na koju natrčava agilni Ezeh i snažnim šurtem pogađa unutrašnji deo prečke i lopta završava u mreži nemoćnog golmana Vulića.

Samo dva minta kasnije mladi Milosavljević našao se sam ispred gola Subotičana, ali njegov udarac završio je preko gola. U 94. minutu posla šuta istog igrača lopta pogađa u ruku Kerkeza,a posle intervencije iz VAR sobe sudija pokazuje na jedanaesterac.

Romanić je još jednom bio slab izvođač najstrože kazne i rezultat je ostao nepromenjen, Železničar-Spartak 2-0. Nakon meča trener pančevačke ekipe Marko Savić imao je razloga za zadovoljstvo:
– Spartak je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji, jer su izutena defanzivna ekipa i nismo nikako uspevali da dođemo do poseda. Dali smo gol na vreme i tad je bilo sve malo lakše. U drugom poluveremenu smo se manje mučili i uspeli smo da nametnemo svoju igru i da na kraju pobedimo. Sledi nam dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza koja nam dolazi u pravom trenutku da uigramo ekipu, jer imamo 20 novih igrača. Ići ćemo na sedmodnevne pripreme na Zlatibor. iskoristićemo ih na najbolji mogući način kako bi smo u nastavku prvenstva bili još spremniji i bolji-rekao je Savić.
Nakon 7. kola Železničar deli prva 4 mesta na tabeli sa 13 bodova sa Crvenom Zvezdom (koja ima 2 utakmice manje), Čukaričkim i OFK Beogradom.

GJ

Od 5. septembra niže putarine: Popust mogu imati određene kategorije vozila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.