DRAMATIČNE SLIKE SPASAVANJA DVOJICE PLANINARA NA TARI: Spasioci sneli povređenog planinara na nosilima

07:30

17.10.2022

Podeli vest:

Foto:GSS/Ustupljena fotografija

Dvojica planinara spasena su noćas u nacionalnom parku Tara.

Akcija spasavanja je zavrsena tako što su spasioci Gorske sluzbe spasavanja, na izuzetno nepristupačnom i teškom terenu, sneli povređenog planinara na nosilima do vode, gde su ih u čamcu čekali rendžeri Nacionalnog parka Tara. U akciji spasavanja učestvovala je i granična policija i vatrogasci. I sve je završeno u 2.45.
Podsećamo, pripadnici Gorske službe spasavanja krenuli su u akciju nakon što su dobili dojavu da je jedan od planinara, koji su se nalazili u kanjonu Topli Do, lakše povređen i zbog nepristupačnog terena ne može da se vrati.
– Uprkos mraku i nepristupačnom terenu, uspeli smo da dođemo do planinara i da ih prvo spustimo do čamca, a potom prevezemo na bezbedno – rekli su za „Blic“ iz Gorske službe spasavanja.

Podsetimo Spasioci Gorske službe spasavanja (GSS) krenuli su u nedelju uveče akciju spasavanja dva planinara koja se nalaze u kanjonu Topli Do, u Nacionalnom parku Tara. „Jedan od planinara je lakše povređen i zbog nepristupačnog terena ne može da se vrati“, navodi se u saopštenju.

 

Pančevac/GSS/Foto: GSS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.