RUKOMETAŠI DINAMA KRSTARE EVROPOM: Pobeda u Pančevu bila dovoljna za prolazak u treće kolo EHF Kupa, eliminisan je italijanski Konversano

12:43

14.11.2022

Podeli vest:

Foto: Vanni Caputo

„Žuto-crni“ u trećem kolu prestižnog takmičenja.

Fenomenalni utisci iz Barija.

Širom Starog kontinenta ponovo se sa uvažavanjem i poštovanjem izgovara ime našeg grada. Rukometni klub Dinamo iz Pančeva ostvario je još jedan veliki uspeh i plasirao se u treće kolo EHF kupa. U dvomeču sa italijanskim Konversanom presudna je bila pobeda ostvarena u Hali sportova na Strelištu (32:22), pa poraz u revanšu, koji je bio na programu u subotu, 5. novembra, ne boli mnogo: Konversano–Dinamo 30:27 (17:11).

Bio je to istinski sportski spektakl u dvorani „San Đakomo” u Bariju. Preko 2.000 gledalaca došlo je da pomogne rukometašima Konversana kako bi pokušali da anuliraju prednost rivala iz prvog meča, a organizacija same utakmice bila je na vrhunskom nivou – kao da se radilo o finalu Lige šampiona. Zbog svega toga RK Konversano zaslužuje sve čestitke. Pančevačka „ekspedicija” nosi samo najlepše uspomene iz Barija.

Foto: Vanni Caputo

Domaći tim je bolje otvorio meč, nošen velikom podrškom s tribina, na poluvremenu je imao prednost od šest golova, nada u prolaz dalje nije jenjavala.

Ipak, momci u žutim dresovima, oni koji s ponosom nose grb Dinama na grudima, zaigrali su bolje u nastavku utakmice. Pavlović, Čabrilo i Radović su efektnim pogocima „topili” prednost rivala, a u 53. minutu Veljko Čabrilo je bio precizan za 24:24, pa je tada postalo jasno koji tim ide u narednu „rundu” prestižnog evropskog takmičenja.

– Igrali smo protiv jako ozbiljnog protivnika, protiv najboljeg italijanskog kluba, koji u svojim redovima ima i internacionalce i školovane igrače. Konversano je profesionalni klub, sa ozbiljnim budžetom, a to je pokazala i sama organizacija utakmice. Sve je bilo fenomenalno, fascinantno. Kao da smo igrali Ligu šampiona, tako je to izgledalo. Paklena atmosfera u hali, svetlosni efekti… Verovatno pod tim utiskom, malo smo lošije započeli meč. Nismo se odmah adaptirali na takvu atmosferu, ali ipak nijednog momenta nismo sumnjali u naš prolaz. Pokazali smo da smo u ovom momentu spremnija ekipa. Na kraju je usledio prijateljski stisak ruke, čestitanja čelnih ljudi Konversana, zaista lepa slika. Pobedio je sport, pobedio je rukomet – prenosi utiske sa ovog gostovanja prvi trener Dinama Nenad Kraljevski.

Foto: Vanni Caputo

Tim iz našeg grada igrao je u sastavu: Nemanja Marjanović, Nikola Stamenković (jedan gol), Marko Perović (dva), Duško Čelica, Obrad Ivezić, Vuk Novaković, Veljko Čabrilo (sedam), Ognjen Tonić, Ivan Distol, Uroš Pavlović (četiri), Borislav Urta, Milan Golubović (dva), Miloš Kostadinović (dva), Danilo Radović (sedam), Aleksa Milošević i Stefan Sunajko (dva gola).

Pred rukometašima Dinama je jako težak raspored. Već u sredu, 9. novembra, gostovali su u Beogradu, gde su igrali protiv Obilića, a sledećeg vikenda očekuje ih i veliki superligaški derbi – s Metaloplastikom, u Šapcu.

– Nemamo mnogo vremena za oporavak, a iskušenja se smenjuju kao na traci. Metaloplastika je odličan tim, njeni rezultati to pokazuju. Još uvek nema nijedan poraz. Nema šta, jasno je da se u Šapcu igra odličan rukomet, ali dobro igramo i mi. Verujem u moje momke i siguran sam da će dati sve od sebe kako bi ostvarili povoljan rezultat – dodao je Kraljevski.

Dani obojeni u žuto-crno.

Pančevac/A.Živković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.