PARTIZAN SRUŠIO MONAKO I PLASIRAO SE U TOP 8 FAZU! Ova ekipa može mnogo! Kevin Panter presudio u velikoj drami VIDEO

00:00

08.04.2023

Podeli vest:

Printscreen/yt/Sport Klub

I što je još važnije, ova ekipa nije rekla svoju poslednju reč.

To nije čudo to je Partizan!

Košarkaši Partizana su kao gosti savladali Monako sa 88:84 u 33. kolu Evrolige i plasirali se u Top 8 elitnog takmičenja.

Najbolji u pobedničkoj ekipi večeras su bili Zek Ledej i Aleksa Avramović sa po 22 poena, ali je ključnu trojku na takmici pogodio Kevin Panter u samom finišu meča.

Eli Okobo je predvodio „kneževe“ sa 21 poenom, dok je Majk Džejms podbacio sa 10 poena.

Monako je mnogo bolje započeo utakmicu. Domaći su iskoristili početnu nervozu crno-belih, napravili seriju od 10:1, brzo stigli do dvocifrene prednosti (12:2), ali je Smailagić poenima sa penala i pogođenom trojkom uspeo da uvede Partizan u bolji napadački ritam.

U nastavku prve deonice Partizan je popravio igru u odbrani, a u tome mu je pomogao Džejms koji je previše forsirao u napadu i češće birao teške šuteve od pasa za nekog od slobodnih saigrača. Fanatastična akcija koju je poenima završio Lesor kao da je ulila samopuzdanje gostima koji su nakon toga na krilima Egzuma stigli na samo -2 (20:18) u finišu prve četvrtine, koja je završena vođstvom Monaka od 22:18.

Druga četvrtina protekla je u apsolutnoj dominaciji Alekse Avramovića koji je u njoj ubacio čak 14 od svojih 15 poena u prvom poluvremenu i nosio Partizan do velikog preokreta.

Napravio je Avramović seriju od 9:0 pogađao za tri, dva i sa penala, na taj način doneo prednost Partizanu od 31:28 i u potpunosti promenio tok utakmice. Zatražio je Saša Obradović tajm-aut kako bi zaustavio nalet gostiju, ali se to nije dogodilo. Smailagić je trojkom posle minuta odmora dodatno povećao vođstvo gostiju koja je u finišu prvog poluvreme došla do maksimalnih, dvocifrenih +10 (42:32) nakon poena Lesora. Okobo je trojkom na isteku prvog dela smanjio zaostatak „kneževa“ na jednocifren minus (42:35).

Na startu drugog dela svoje prve poene na utakmici ubacio je kapiten Partizana Panter, a zatim pogodio trojku za +11 (49:38), njemu se priključio Ledej, a crno-beli ubrzo imali i ogromnih +15 (53:38) nakon nove serije od 8:0, koju je prekinuo Moteijunas i malo „prodrmao“ domaćina.

Dok je na terenu sve išlo u prilog Partizanu na klupi Monaka „teške“ reči razmenili su nervozni Džejms i trener Saša Obradović, ali je na parketu situacija za „kneževe“ bila nešto povoljnija posle tri trojke domaćih koji su tako napravili seriju 11:0 trojkamama Uatare i Lojda uz koš i faul Okoboa.

Željko Obradović zatražio je tajm-aut, ali je Partizan u narednom napadu izgubio loptu, a Okobo sa „penala“ nastavio seriju domaćih koja je okončana poenima Avramovića.

Ledej je preuzeo odgovornost u teškom trenutku za crno-bele odvažio se da šutne trojku i pogodi, na taj način odbijen je nalet Monaka. Nastavio je Amerikanac sa poenima u finišu treće četvrtine koja je završena vođstvom Partizana od 62:56, a problem pred poslednju deonicu bila su četiri faula Lesora.

Smailagić je večeras bio sjajan, a Partizan njegovim peonima započeo poslednju četrvtinu. Avramovića trojka iz ugla dodatno je uvećala razliku na +8 (67:59), a sa istog mesta nekoliko napada kasnije bio je precizan i Papaetru, na taj način držao svoj tim na osetnoj prednosti.

Monako je posle trojke Papaetrua bio značajno angažovaniji u odbrani, otežao šuteve gostima, napravio seriju 6:0 i došao na samo -2 (70:68). I opet se neko pojavio u delikatnoj situaciji po Partizan. Ovoga puta to je bio Naneli koji je pogodio dva „penala“, a onda i trojku, tako odbio nalet „kneževa“ i sačuvao prednost svom timu (75:68) i naterao Sašu Obradovića da zatraži tajm-aut.

Spustio je loptu domaćin u reket i pronašao poene preko Moteijunasa, a zatim i Okobo položio na obruču, te je Monakao ubrzo ponovo bio na -2 (75:73), a trojkom Moteijaunasa iz ugla posle dužeg vremena poveo (76:75).

Lesor je na „mišiće“ iz ofanzivnog skoka vratio prednost Partizanu, ali je na drugoj strani uzvratio Džejms. Teško je Partizan u završnici pronalazio put do koša, Ledej na 100 sekundi pre kraja iznudio faul Hola i pogodio oba slobodna bacanja za novi preokret (79:78).

Potpuno atipično večeras, Džejms se odlučio da asistira i bacio alej-up Holu za 80:79. Opet je Ledej bio ključan u napadu crno-belih nad njim je načinjen prekršaj, ponovo je pogodio oba slobodna bacanja i vratio prednost Partizanu, igrao se poslednji minut meča.

Zaleteo se Džejms u narednom napadu, krenuo na prodor i bacio loptu u aut. Panter je uzeo loptu, kapitenski pogodio trojku i odveo Partizan na +4 (84:80), na taj način otvorio „vrata raja“ crno-belima, a kroz njih je Partizan prošao poenima sa „penala“ Ledeja i Avramovića na kraju.

(Pančevac/Sportske)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.