MIROVIĆ I AMBASADOR MAĐARSKE: Postoji prostor za inteziviranje saradnje

19:58

18.04.2023

Podeli vest:

Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Mađarske u Republici Srbiji Jožefa Mađara, sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje AP Vojvodine sa Mađarskom u oblastima privrede, turizma, kulture, kao i još aktivnijem zajedničkom apliciranju za sredstva iz evropskih fodnova za prekogranične projekte.

U razgovoru je ocenjeno da je saradnja Srbije i AP Vojvodine sa Mađarskom na izuzetno visokom nivou te da su prethodnih godina realizovani brojni konkretni projekti, veoma korisni za obe strane.

Pokrajinska vlada

Mirović i Mađar su se saglasili da je privredna saradnja AP Vojvodine sa Mađarskom odlična, ali da postoji prostor za njeno intenziviranje, posebno kroz povezivanje privrednih komora i razvojnih agencija, kao i zajedničkih nastupa na sajmovima i na trećim tržištima.

Mirović je istakao da je za Pokrajinsku vladu od velikog značaja unapređenje položaja svih nacionalnih manjina u Vojvodini, te da se iz godine u godinu povećava budžet za programe nacionalih saveta nacionalnih manjina.

Sagovornici su se saglasili da je kultura jedna od oblasti u kojima se saradnja može dodatno unaprediti, naročito kroz povezivanje institucija kulture, gostovanja umetnika i razmenu kulturnih sadržaja.

Ambasador Mađar je naglasio da je Republika Srbija, a posebno Vojvodina, važan privredni partner Mađarskoj, te da postoji prostor za dalje jačanje ekonomskih veza.

ALEKSANDAR VUČIĆ SUTRA SA ŠEFOM ŠVEDSKE DIPLOMATIJE: Sastanak sa Bilstremom u zgradi Predsedništva

(Pančevac/Pokrajinska vlada)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.