ZA 3 DANA VIŠE OD 650 PREKRŠAJA U PANČEVU: Uređaj DUAL radar detektuje brzinu u zoni pešačkih prelaza!

14:38

25.04.2023

Podeli vest:

MUP

Policijski službenici saobraćajne policije u Pančevu su za samo tri dana uređajem „DUAL radar“, koji se prvi put koristi na našim putevima, otkrili više od 650 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, pri čemu je merenje brzine vršeno isključivo u zonama pešačkih prelaza.

Pored prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, radarom su dokumentovani i prekršaji nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i prekršaji nepropisnog preticanja.

Navedenim uređajem je izmerena brzina kretanja motocikla „YAMAHA“, od 159 kilometara na sat, na delu puta u naselju, u zoni pešačkog prelaza, gde je ograničenje brzine 50, što je Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano kao nasilnička vožnja. Protiv vozača koji je upravljao motociklom će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, a posebno propise o ograničenju brzine kretanja i prilagode svoju brzinu kada se približavaju pešačkim prelazima, kako ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

 

(Pančevac)

DOLOVO OŽIVELO STARINSKI OBIČAJ: U OŠ Aksentije Maksimović organizovano DRUGANJE! Deca kroz venčić od cveća razmenjivala vaskršnja jaja FOTO

KAKO SE IZBORITI S PROLEĆNIM ALERGIJAMA dr Tepšić: Borba sa česticama polena ne bazira se samo na lekovima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.