MINISTARKA GRUJIČIĆ PREDLOŽILA: Možda je trenutak da se sve društvene mreže ukinu na mesec dana

21:58

09.05.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je možda trenutak da se ukinu sve mreže u Srbiji nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru i u Mladenovcu. Takođe se i dotakla onih koji ostavljaju komentare na mrežama.

„Ja samo molim da po mrežama, ovi što pišu gluposti, da će da urade ovo, ono, da veličaju ubice i kriminalce… Oni nisu opasni momci ni opasne devojke, nego budale. Ako ne možeš da se raduješ uspehu druga i drugarice, da mu napišeš nešto lepo, čestitku, ako ne možeš da napišeš nešto lepo o sebi, da smisliš humanitarnu akciju, da pomogneš u pošumljavanju… Onda ćuti. I nemoj slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve mreže u Srbiji ukinu, bar na neko vreme“, kazala je ministarka zdravlja.

Grujičić je izjavila da će možda neko reći da je radikalna i da je uvek bila takva, ali je dodala da u medicini lekari gube pacijente ako se ne pridržavaju protokola i hijerarhije.

„Mi doktori nemamo taj luksuz i moramo da odreagujemo u svakom trenutku. A zamislite da se ne pridrižavamo nikakvih principa lečenja? Prema tome, o svim ovima – i odraslima i deci koji to pišu – vi ste obične budale!“, napomenula je.

Ministarka zdravlja je kazala da je možda potrebno da se na mesec dana ukine Fejsbuk, Instagram, TikTok, Tviter… Sve mreže koje postoje.

„Mesec dana restarta i za to vreme da se deca vrate knjigama, da se vrate normalnim akcijama. Mi smo skupljali stari papir, sada deca skupljaju čepove, studenti su organizovali akciju pošumljavanja. Neka se bave planinarenjem, da upoznaju zemlju, manastire, svoju istoriju. O takvim stvarima treba razmišljati, a ne šta je ko rekao i kako se prikazao na mrežama. Mislim da na mesec dana sve treba ukinuti da vidimo kako će izgledati“, istakla je Grujičić.

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.