MINISTARKA GRUJIČIĆ O GRUPNOJ SEANSI U ŠKOLI VLADISLAV RIBNIKAR: Puštena je muzika preko telefona, nije bilo pevanja

17:45

23.05.2023

Podeli vest:

printscreen/youtube/RTS

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je doktorka Ranka Radulović 5. maja procenila da bi bilo dobro da đaci iz beogradske osnovne škole u kojoj se dva dana pre toga dogodilo masovno ubistvo, poslušaju jednu narodnu pesmu koju su pevali na ekskurziji, dodajući da nije bilo pevanja.

Kako je preneo N1, Grujičić je u Skupštini Srbije rekla da se Ministarstvo na čijem je čelu odmah nakon masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obratilo Institutu za mentalno zdravlje i Klinici za psihijatriju KCS i da su se odazvali najstručniji ljudi za rad sa decom.

Ministarka je ponovila tvrdnje doktorke Radulović da je tokom satanka pomenuta zajednička pesma sa ekskurzije i da je procenila da bi bilo dobro da čuju pesmu.

Nije bilo pevanja, puštena je muzika preko telefona, i posle su se deca razišla„, rekla je Grujičić.

Prema njenim rečima, muzikoterapija je priznati metod lečenja, registrovan i u Srbiji i u svetu, ali o tome da li je ona adekvatna trenutnoj situaciji – odlučiće spoljašnji stručni nadzor Klinike za psihijatriju.

Podsetimo, otac jedne od ubijenih devojčica izjavio je ranije medijima da je doktorka Radulović neposredno nakon masovnog ubistva u toj školi, u kome je stradalo devetoro dece i radnik obezbeđenja, a ranjena nastavnica i petoro dece, uvela učenike u kabinet gde im je puštala narodnu muziku i sugerisala im da se povežu sa dušama poginulih prijatelja.

OGLASILO SE MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Naložen vanredni inspekcijski nadzor zbog pritužbi na rad psihoterapeuta u OŠ „Vladislav Ribnikar“

(Pančevac/Kurir)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.