POZNATI DETALJI ZLOČINA U FRANCUSKOJ: Dva dečaka i jedan muškarac životno ugroženi nakon napada!

13:46

08.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/Twitter/Way of the World

Poznati su detalji stravičnog zločina koji se dogodio jutros u francuskom gradu Ansiju na obalama Lemanskog jezera, kada je sirijski izbeglica Abdalmasih H. (31) nožem izbo četvoro dece i dvoje odraslih, koji se nalaze u veoma teškom stanju. Životno su ugroženi dvoje dece i jedan stariji čovek.

Do napada je došlo oko 9.45 ujutro kada je iz sada nepoznatih razloga zločinac krenuo besomučno da ubada decu u kolicima. Deca su mlađa od tri godine.

Pojavio se i snimak napadača obučenog u crne kratke pantalone i majicu, u belim patikama, s plavom maramom u vidu turbana na glavi i crnim naočarima, koji trči po travi i traži žrtve, dok majke u panici beže s decom u kolicima tražeći spas. Za njim trči čovek s rancem u rukama, pokušavajući da ga zaustavi.

Policija je stigla na lice mesta 4 minuta posle poziva i uhapsila ga. Nije povređen tokom hapšenja, iako su se prvobitno pojavile informacije da je pogođen mecima u nogu.

Reč je o izbeglici koji je pre mesec dana dobio azil u Švedskoj. Nije do sada bio ubeležen u francusku policijsku kartoteku. U Švedskoj je živeo od 2013. godine, oženjen je sa Šveđankom, njihovo dete ima tri godine i uzrasta je današnjih žrtava. U Francusku je došao sam krajem prošle godine.

Francuska je u žalosti, u Nacionalnoj skupštini je održan minut ćutanja, a reagovali su brojni političari i javne ličnosti. Predsednik Emanuel Makron je istakao da se radi o krajnje kukavičkom činu.

– Cela zemlja je u šoku – poručio je Makron.

Na lice mesta krenuli su ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen i premijerka Elizabet Born.

(Pančevac/Novosti)

UŽAS U FRANCUSKOJ: Muškarac nožem izbo osmoro, od toga šestoro dece na igralištu! Odmah je uhapšen VIDEO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.