ĐOKOVIĆ – RUD: Meč za istoriju! NOVAK JE ŠAMPION ROLAN GAROSA! VIDEO i FOTO

14:35

11.06.2023

Podeli vest:

Printscreen/TW

Novak Đoković igra u finalu Rolan Garosa protiv Kaspera Ruda. Srbin je u pohodu na treći pehar u Parizu, čime bi postao najbolji igrač planete sa 23. grend slem titule čime bi se osamio na vrhu liste osvajača najprestižnijih teniskih turnira.

NOVAK ĐOKOVIĆ – KASPER RUD 7:6(7:1), 6:3, 2:2

Treći set:

7:5 – Kraj meča!

6:5- Izbacio je lopticu van terena Rud za 0:30, a Novak je potom sjajnim forhendom došao do tri vezane brejk lopte! Iskoristio je prvu i sada ga samo jedan gem deli od velike pobede.

5:5- Odličan je Novak! Bez izgubljenog poena stiže do novog izjednačenja. Odservirao je u ovom gemu 11. as udarac na meču.

4:5- Ne da se Norvežanin i definitivno nema nameru da napusti teren, a da na njemu ne pruži sve što može.

3:4 – Za promenu, lak servis gem za Ruda. Sada već možemo da kažemo da se u potpunosti stabilizovao nakon što je imao puno muka na otvaranju trećeg seta.

Publika je sada većinski na strani norveškog tenisera.

2:3 – Novi problemi za Ruda i novo izjednačenje u njegovom servis gemu. Novak nastavlja da pritiska rivala s željom da što pre napravi brejk, ali moraće još da sačeka. Norvežanin je as udarcem završio naporan gem.

Printscreen/Tenis

2:2 – Sa druge strane, Đoković je izuzetno siguran i ne prepušta ni promil šansi Rudu u svojim servis gemovima.

1:2 – Šteta, ovo je mogao da bude početak Rudovog kraja. Đoković je imao brejk loptu koju nije iskoristio. Njegov protivnik se drži u životu.

printscreen/TW

1:1 – Odlično! Bez izgubljenog poena Đoković, ekspresno osvaja svoj prvi servis gem u trećem setu.

0:1 – Da vidimo šta sve Rud može da nam pruži u trećem, nadajmo se poslednjem setu ovog finala. Reagovao je dobro nakon što je Novak imao 15:30.

Drugi set 6:3

6:3 – GEM, SET! Uspeva Novak da odbrani svoj servis i tako dođe do vođstva od 2:0 u setovima! Srpski teniser je na korak do 23. Grend slem titule!

5:3 – Čitao je dobro Novak igru rivala, ali je Norvežanin ubrzao ritam, i poveo na servis Srbina 30:15. Imao je potom sreće Novak, promašio je izgledan udarac Rud. Strpljivo je Nole čekao grešku rivala koji će u devetom gemu servirati za ostanak u drugom setu.

4:2 – Dolazi Rud do još jednog svog gema bez mnogo muka.

4:1 – Ima sada Novak Đoković devet vinera više od rivala 26-17, dok je razlika u neiznuđenim greškama svedena na tri više za Srbina koji još jedan gem dobija sigurnom igrom.

3:1 – Upisao je i Rud prvi gem u drugom setu.

Printscreen/tenis

3:0 – Potvrdio je Novak brejk u narednom gemu koji je rutinski dobio.

2:0 – Zanimljivo da je Đoković osvojio 14 od poslednjih petnaest poena. A, taj trend nastavio je i na servis rivala uzevši dva vezana.  Agresivnom igrom uspeo je da dođe i Rud do poena i tako zaustavi fantastičnu seriju Srbina. To nije mnogo zasmetalo Đokoviću, te je došao do dve brejk lopte, ali je smogao snage da izjednači Norvežanin. Ipak, četiri brejk lopte kasnije Srbin pravi brejk za 2:0.

1:0 – Odlično Novak otvara drugi set. Dosta dominanntije igra u drugom setu i lako dolazi do uvodnog gema.

PRVI SET 7:6

7:6 – NIkakve šanse nije imao Rud u ovom taj-brejku, koji Đoković rešava sa 7;1 u svoju korist, te dolazi do vođstva od 1:0 u setovima

6:6 – Lako Đoković dolazi do taj-brejka. Novak je do sada na turniru odigrao 5 taj-brejkova protiv četiri različita igrača i u njima nije napravio nijednu neiznuđenu grešku

5:6 – Igra Kasper Rud iznad granica svojih mogućnosti. Pogađa prvi servis, čisti linije, i ima dve gem lopte. Koristi prvu.

5:5 – Neverovatno šta je uradio Rud. Uspeo je nakon Novakovog loba da stigne lopticu iza leđa i vrati je, na kraju i da povede 30:0 na servis Srbina. Vezao je Nole potom četiri poena i došao do izjednačenja u gemovima.

4:5 – Agresvno je Đoković nastavio i u devetom gemu prvog seta. ušli su u izjednačenje, a onda je na šljaci završio Đoković, te je usledila mala pauza. Najduži servis gem Rud je završio novim vođstvom.

4:4 – Do sada je Novak osvojio 20 procenata poena na drugi servis, a rival 77 odsto.  Još jednom je Norvežanin došao do brejk lopte. Povukao se Rud nazad i iz defanzive čekao priliku. Ipak, iskustvo je na strani Srbina koji dolazi do izjednačnja.

printscreen/Eurosport

3:4 – Neverovatan gem. Imao je 30:15 na servis rivala, izašao je na mrežu i smeč za dve brejk lopte poslao je u aut. Ipak, revanširao se Rud koji je takođe promašio nepromašivo i dao Srbinu prvu brejk loptu na meču, koju koristi

2:4 – Ono što raduje, proradio je Đoković na servis i lakše dolazi do gemova. Pomalo neverovatno zvuči da je Đoković ubacio čak 86 procenata prvog servisa, dok je rival ubacio 35 procenata.

1:4 – Dobro je Đoković izgradio poen na 15:30 za rivala, imao je zicer, ali je poslao lopticu  u aut. Srbin je izgubio 14 od 17 poena koji su igrani na pet ili više udaraca do sada.

1:3 – Konačno. Srbin je došao do gema sa „nulom“, nema sumnje da mu je ovako nešto bilo potrebno da razbije ritam rivala.

0:3 – Srbin je u trećem gemu vršio pritisak na rivala. ošao je do 30:15, a potom sa dva vezana odgovara rival. Potom je Norvežanin propustio priliku da potvrdi brejk i napravio je duplu servis grešku – izjednačenje. Preživeo je ipak Kasper, a Đoković je broj neiznuđenih grešaka podigao na 10.

0:2 – Agresivno je Rud ušao u meč. Došao je u drugom gemu do tri brejk lopte norveški teniser. Nakon velike borbe dobio je gem. Ono što svakako brine jeste podatak da je u dva gema Đoković imao osam neiznuđenih grešaka.

Ovako je Rolan Garos na zvaničnom Tviter nalogu najavio finale Novaka Đokovića protiv Kaspera Ruda.

0:1 – Na početku finala prvi servis ima Kasper Rud. Odlično je Norvežanin počeo meč. „Nulom“ je za svega dva minuta dobio gem.

UOČI MEČA ĐOKOVIĆ – RUD

15.01 –  Nije lako. Uzbudljivo je, svakako. Dobro sam se naspavao, juče smo analizirali i sada je na meni da plan sprovedem u delo – rekao je Kasper Rud za TV Eurosport neposredno pred izlazak na teren.

14-37 – Oglasio se pred finale i Rafael Nadal.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija koju je objavila zvanična stranica Rafine Akademije tenisa, na njoj je poruka za Kaspera Ruda i poređenje od pre 10 godina kada je gledao na Rolan Garosu Rafaela Nadala. Tu je i čuveni poklič : „Vamos“.

– U 2013. godini, Kaper Rud je gledao Rafaela Nadala kako osvaja Pariz. U 2023. godini će igrati na stadionu Filip Šatrije svoje drugo finale i boriće se za titulu na Grend slemu. Idemo – stoji u objavi.

14.00 – Navijači su se uputili ka stadionu, a na treningu Novaka Đokovića Stefan, sin srpskog tenisera, našao se u ulozi sakupljača loptica.

13.56 – Veliki broj navijača sa srpskim obeležjima nalazi se u teniskom kompleksu u Parizu, a dosta njih ispratilo je Novaka Đokovića iz hotela ka terenu Filip Šatrije.

U mnogim statističkim kategorijama Novak Đoković važi za najboljeg tenisera u istoriji. Na turniru u Parizu može da se pohvali još jednim impresivnim rekordom. Novak je do sada na turniru odigrao 5 taj-brejkova protiv četiri različita igrača i u njima nije napravio nijednu neiznuđenu grešku.

NA KORAK DO ULASKA U TENISKU ISTORIJU: Đoković protiv Ruda za istorijski 23. grend slem trofej

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.